One Piece Odyssey doet het uitstekend in Japan en haalt qua verkoopcijfers bijna Pokémon Scarlet en Purple in.

One Piece Odyssey doet het uitstekend in Japan en haalt qua verkoopcijfers bijna Pokémon Scarlet en Purple in.

Nieuwe week in Japan, en dus een nieuw hoofdstuk in de spel- en consoleverkoopranglijst. Famitsu heeft (via Gematsu) de bijgewerkte verkoopgegevens gedeeld van de afgelopen week, die loopt van 9 januari tot 15 januari.

Net als op andere markten, zijn er minder spellen en consoles verkocht dan in voorgaande weken. Pokémon heeft echter opnieuw een verdienstelijke eerste plaats in de top 10 behaald.

Pokémon Scarlet and Purple staat nog steeds aan de top, hoewel het deze keer maar net gehaald is… als een nieuwe release is dichtbij. met zijn verkopen op PS5 en PS4.

Het is niet meer en niet minder dan One Piece Odyssey, de nieuwe open-wereld RPG. gebaseerd op Eiichiro Oda’s werk. Het is het enige spel in de top 10 dat niet beschikbaar is op Nintendo Switch.

In het geval van het console klassement, Nintendo Switch houdt de toppositie vastmet PlayStation 5 en Xbox Series die (opnieuw) met voorraadproblemen kampen in Japan.

One Piece piraten aan boord van Pokémon

Het leek onmogelijk voor een spel om Pokémon Scarlet en Purple op te hoesten, laat staan in Japan. Maar het is gebeurd met de eerste grote release van 2023 in Japan.

Op de eerste plaats, Pokémon Scarlet en Purple hebben de afgelopen week in totaal 64.799 stuks verkocht.. Dat is een cumulatief totaal van 4,69 miljoen verkochte spellen sinds 18 november in Japan alleen.

Vlak daarachter debuteert One Piece Odyssey in Japan met zeer goede cijfers. In zijn eerste week in de verkoop, Bandai Namco’s RPG heeft meer dan 62.000 exemplaren verkocht..

Als we deze cijfers uitsplitsen, heeft de titel 35.123 exemplaren verkocht op de PS4-versie en 26.879 exemplaren op de PS5. One Piece Odyssey neemt daarmee de tweede en derde plaats in het klassement in.

Vanaf hier is er nauwelijks iets nieuws. Splatoon 3 is gedegradeerd naar de vierde plaats in de top, na een totaal van 22.094 verkochte exemplaren deze week. op Nintendo Switch.

Op de vijfde plaats staat Mario Kart 8 Deluxemet Nintendo Switch Sport y Minecraft als de directe achtervolgers. Dit zijn alle Nintendo Switch games in hun geheel.

Als we de top sluiten vinden we Dragon Quest Treasures, Super Smash Bros Ultimate en Mario Party Superstars.die allemaal ongeveer 7.000 stuks verkochten in de afgelopen week.

Hoe zit het met het console klassement? Nintendo Switch blijft bestverkochte console in Japanmet een totaal van 74.690 eenheden. Het OLED-model is opnieuw het meest succesvol, zoals gebruikelijk in Japan.

Daarachter staat de PS5, waarvan het model met ereader de Nintendo Switch en Switch Lite heeft overtroffen. Sony’s console accumuleert in totaal 44.113 verkochte eenhedenmet een overwicht van het model met een lezer.

De Xbox-consoles van Microsoft hebben de afgelopen dagen 1052 stuks verkocht. De Xbox S-serie (785 stuks) overtrof zijn grote broer X-serie (267 stuks), beide onder de PS4.

Denk je dat One Piece Odyssey kan Pokémon Scarlet en Purple verslaan. Welke AAA-release kan de voorsprong van Pokémon in Japan bedreigen? Dat zullen we de komende maanden zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *