Sorana Cîrstea staat in de halve finales in Dubai. Ze heeft zes MECI-ballen gered. Als ze tegen Jasmine Paolini speelt

Sorana Cîrstea staat in de halve finales in Dubai. Ze heeft zes MECI-ballen gered. Als ze tegen Jasmine Paolini speelt

Sorana Cîrstea stond met 6-2, 5-1 achter op voormalig Wimbledon-kampioene Marketa Vondrousova, maar Sori wist in de tweede set zes matchpoints te redden om door te gaan naar de halve finales van het toernooi in Dubai. Ze scoorde 2-6, 7-6 (1), 6-2 na een wedstrijd die twee uur en 41 minuten duurde.

Cîrstea ontvangt $158.944 en 390 WTA-punten voor haar kwalificatie voor de halve finales, waar ze het opneemt tegen Jasmine Paolini.

De wedstrijd Sorana Cîrstea – Jasmine Paolini begint rond 15.00 uur CET. Sorana heeft twee keer eerder tegen Paolini gespeeld en verloren, in Portoroz in 2021 en op Roland Garros in 2023.

Sorana Cîrstea staat in de halve finale in Dubai. Ze redde zes matchpoints

Als ze langs de Italiaanse komt, stijgt Sorana Cîrstea naar de 15e plaats op de WTA-ranking, wat de beste ranking uit haar carrière zou zijn.

“Ik denk dat het de grootste comeback uit mijn carrière is. Ik dacht niet eens dat ik nog kon winnen, ik wilde gewoon mijn punten verlengen en meer niet. Ik zei tegen mezelf dat ik het zo goed mogelijk moest volhouden, niet moest opgeven. Maar op de een of andere manier klikte het, het lukte me om te winnen, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe.

Ik hou van tennissen, ik heb die adrenaline die je nodig hebt voor een hoog niveau. Ik werk elke dag om op een hoog niveau te blijven en om de fans op de tribunes te plezieren. Ik denk dat dit de grootste comeback uit mijn carrière is. Bij 1-5 in de tweede set dacht ik niet eens dat ik ging winnen, ik dacht er alleen maar aan om de punten langer te maken, maar op de een of andere manier lukte het me om te winnen. Ik weet niet eens hoe.

Ik ben trots op mijn lange staat van dienst op de tour. Ik houd van tennissen, ik houd van die adrenalinestoot en ik houd ervan om de mensen op de tribune te belonen met mijn spel. Ik weet dat er veel Roemenen op de tribune zaten, ik bedank ze allemaal. Ik denk dat we op dit niveau heel dicht bij elkaar staan qua waarde. Ik ben blij dat ik nog in het toernooi zit en ik zal morgen vechten voor mijn kans”, zei Sorana Cîrstea.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *