Verjaardag van de dag dat muziek stierf

Verjaardag van de dag dat muziek stierf

In november 1971 bracht de Amerikaanse zanger Don Mclean zijn bekende single uit Amerikaanse taartwaarmee hij zich wilde overgeven Eerbetoon aan de tragische dood van verschillende artiesten uit de wereld van de rock-‘n-roll toen het vliegtuig waarin ze vlogen tijdens een gezamenlijke tour in een maïsveld in de staat Iowa viel.

Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper waren op tournee en door de weersomstandigheden kwam het einde van hun carrière sneller dan gewenst. De waarheid is dat het een hele reeks catastrofale tegenslagen was, afgezien van de weersomstandigheden, sinds Buddy Holly een onervaren piloot inhuurde. Bovendien gaf een van zijn muzikanten zijn plaats aan Bip Bopper en een ander riskeerde zijn plaats bij Ritchie Valens met een toss of munt.

Buddy Holly bracht in iets meer dan een jaar tijd drie albums uit en werd beschouwd als een van de grootste muzikale beloften van het moment. Ritchie Valens was een Californische zanger, die zich liet inspireren door wat bekend staat als Chicano Rockdie op slechts 17-jarige leeftijd stierf, zijnde La Bamba zijn bekendste thema wereldwijd. The Big Bopper was de meest ervaren zanger van de drie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *