Gedenkteken voor Olivia Newton-John

Gedenkteken voor Olivia Newton-John

Het leven en de briljante carrière van de Brits-Australische kunstenaar en activist zal worden gehouden om later deze maand met een staatsherdenkingsdienst in Melbourne, kondigde de Victoriaanse regering aan. delta goedremSydney-popzanger die Newton-John speelde in de tv-miniserie van 2018 Hopeloos toegewijd aan jou, zal optreden tijdens het evenement dat gepland staat voor 26 februari in het Hamer Hall Arts Centre in Melbourne. De gebeurtenis wordt gepland in nauw overleg met vertegenwoordigers van de overleden kunstenaar, met speciale eerbetoon van familie en vriendenaldus een verklaring.

“Dame Olivia Newton-John was een inspiratie voor veel mensen over de hele wereld: zijn werk in kankeronderzoek en -behandeling redde en veranderde levens en zijn muziek was de soundtrack van een generatie”, aldus de staatspremier, Daniel Andrews.

“We weten dat Victorianen graag het leven vieren van een drijvende kracht in medisch onderzoek en een icoon van film en muziek, met een service die past bij zijn internationale erkenning”, voegde hij eraan toe. Gedurende lange periodes in de jaren zeventig en tachtig de kunstenaar was de vaandeldrager van de Australische popcultuur met een reeks hits en hoofdrollen in Hollywood-films vet Y Xanadu.

Tijdens zijn leven kreeg hij vier Grammy Awards, vestigde records bij de American Music Awards en werd in 1975 de tweede vrouwelijke soloartiest met opeenvolgende nummer 1-albums in de Billboard 200-hitlijst. De catalogus heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Newton-John stierf op 8 augustus 2022 na een lange strijd tegen kanker, op 73-jarige leeftijd.

Het opstellen van

Fotografie Richard Shotwell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *