Nieuwe bekentenissen van Brian May over Queen

Nieuwe bekentenissen van Brian May over Queen

De Britse artiest heeft onthuld dat Queen vroeger gevoelens had “geïrriteerd” door de menigte die elke regel van haar liedjes zong tijdens hun vroege dagen als band. In een gesprek met het tijdschrift Total Guitar zei May dat aanvankelijk ze wilden gewoon dat de fans de songtekst hoorden waar ze uren over hadden nagedacht.

Hij herinnerde zich een concert waarbij zijn fans elk woord van zijn liedjes tegelijk zongen, toen dat nog vrij zeldzaam was. “Die bewuste nacht, ze zongen elk woord van elk lied, wat in die tijd vrij nieuw was. Ik bedoel, ik ging naar een concert van Led Zeppelin en ik kan me niet herinneren dat iemand zong. Communicatie storing of wat ze ook speelden. Als Zeppelin speelde, luisterden ze. Ze bonkten met hun hoofd en luisterden. En ik dacht aan onze concerten: Waarom luisteren jullie klootzakken niet in plaats van te zingen?

Het punt dat alles veranderde was de interpretatie van We zullen je rocken in Bingley Hall in de Midlands, Engeland, eind jaren 70. May vertelde wijlen frontman Freddie Mercury dat ze zouden de menigte moeten aanmoedigen om te zingen omdat het de “energie” van uw prestaties helpt.

“Die avond liepen we het podium af en keken elkaar allemaal verbaasd aan omdat al het gezang van het publiek zo extreem was. En ik zei tegen Freddie: ‘Misschien moeten we het in plaats van ertegen te vechten, aanmoedigen. Misschien moeten we dit soort energie benutten dat lijkt te gebeuren.’ We waren het er allemaal over eens dat dit iets heel interessants was dat we moesten meemaken.”

Het opstellen van

Fotografie Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *