De dag dat de koning van de reggae werd geboren

De dag dat de koning van de reggae werd geboren

Robert Nesta Marley, beter bekend als Bob Marley, werd geboren op 6 februari 1945 in Jamaica. De koning van de reggae zou 78 zijn geworden, ware het niet dat hij aan huidkanker was overledenwat leidde tot uitzaaiingen in de longen en hersenen, op jonge leeftijd van 36 (op 11 mei 1981).

De Jamaicaanse singer-songwriter behoorde tot bands als De Wailers en Bob Marley & The Wailers. maar vooral Hij staat wereldwijd bekend om het verspreiden van zowel reggaemuziek als de Rastafari-beweging.waarvan hij een volwaardig lid was.

Als we een van zijn grootste successen zouden moeten benadrukken, kunnen we niet nalaten te vermelden No Woman, No Cry, I Shot the Sheriff of Redemption Song. Het Legend-compilatiealbum, postuum uitgebracht in 1984, is het best verkochte reggaealbum in de geschiedenis, met 15 platina-platen in de Verenigde Staten en meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.

Is ook waar dat elke legende heeft zijn lichten en zijn schaduwenen het is dat de weduwe van Marley een biografie schreef waarin ze vertelde hoe de zangeres maar één paar onderbroeken had, die ze elke avond moest wassen of bijvoorbeeld verhuisde naar Kingston om bij verschillende minnaressen te gaan wonendie voor een aantal daarvan moeten zorgen kinderen die buiten het huwelijk zijn geboren, ongeveer 13 buiten het huwelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *