Componist Burt Bacharach sterft

Componist Burt Bacharach sterft

De muzikant en componist Burt Bacharach is op 94-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Los Angeles, zoals gemeld door zijn familie in een verklaring. Met liefhebbers van zijn muziek en tegenstanders die hem te nukkig noemen volgens populaire muziekstandaarden, het zekere is dat het allemaal een eminentie was.

Bacharach werd geboren in Kansas City, maar groeide op in New York. Op jonge leeftijd begon hij met piano spelen en werd verliefd op jazz.. Hij studeerde muziek aan verschillende universiteiten en diende twee jaar in het leger, waar hij piano speelde in officiersclubs terwijl hij in Duitsland was gestationeerd.

In 1957 ontmoette Bacharach tekstschrijver Hal David en de twee gingen een langdurige samenwerking aan in het Brill Building, de historische New Yorkse bouwfabriek van de grootste pophits. Voordat hij met Hal David werkte, was Bacharach al betrokken bij het schrijven van liedjes.

De componist was een vaandel van de maker die buiten de schijnwerpers bleef terwijl zijn werk niet ophield te schijnen. Het bewijs hiervan zijn de vele onderscheidingen, die de belangrijkste onderscheidingen van de muziekindustrie in de Verenigde Staten concentreren: zes Grammy’s, twee Golden Globes, een BAFTA, een Emmy en drie Oscars.

Enkele van zijn meesterwerken zijn geweest:

IK ZEG EEN KLEIN GEBED (1967)

Gespeeld door de grote Aretha Franklin. Het succes van dit nummer heeft onze dagen bereikt, het is een van de meest gecoverde nummers door zangers van over de hele wereld en ook wereldwijd beroemd omdat het de soundtrack is van de film “My best friend’s wedding”.

VOORBIJ LOPEN (1964)

Dit thema bereikte de top van de hitlijsten en werd genomineerd voor een Grammy Award. De eerste tolk, van velen, was Dionne Warwick.

SCHAT JIJ BENT HET (1961)

Het was een nummer opgenomen door The Shirelles en The Beatles met enkele verschillen tussen de twee, hoewel beide groepen hits hadden. Al klopt het dat de meest uitgebrachte versie van de band Smith was.

Wat is er nieuw Pussycat? (1965)

Het hoofdthema van de gelijknamige film werd vertolkt door Tome Jones met zijn diepe en prachtige stem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *