De samenwerking van David Bowie en Brian Duffy in een nieuwe tentoonstelling

De samenwerking van David Bowie en Brian Duffy in een nieuwe tentoonstelling

Het Official College of Architects of Madrid (COAM) heeft aangekondigd dat het de wereldpremière van zal organiseren een tentoonstelling die de samenwerking tussen David Bowie en de fotograaf Brian Duffy bespreekt.

Het publiek kan genieten van iconische beelden zoals de bliksemschicht die het gezicht van de artiest Bowie doorkruist. De tentoonstelling is getiteld «Bowie genomen door Duffy»wordt de tentoonstelling uitgebracht op de 50e verjaardag van de release van het album “Aladdin gezond” (1973) en zal de vijf fotosessies bespreken die ze deelden tussen 1972 en 1980 en watZe gaven aanleiding tot enkele van de meest iconische incarnaties van Bowie’s carrière.zoals Ziggy Stardust of de White Duke.

MEER DAN HONDERD ORIGINELE OBJECTEN

Het is ontwikkeld dankzij het werk van Uitverkocht, in samenwerking met Nomad Exhibitions en Duffy Archive, waarvan er zijn meer dan 160 originele objecten vrijgegevenwaarvan vele nog nooit eerder aan het publiek zijn gepresenteerd.

Naast camera’s, albums, tekeningen, kostuumontwerpen en de enige originele kopie van de afbeelding uit het album «Aladdin Sane».

De tentoonstelling brengt ook een veelheid aan nooit eerder vertoonde video-interviews met sleutelfiguren die samenwerkten met Bowie en Duffy in deze iconische fotoshoots, als muzikanten, producers, artiesten, visagisten, kappers, acteurs, ontwerpers, journalisten, partners en vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *