Amnesia: The Bunker, het nieuwe oorlogs horror spel van Frictional Games, onthult PC en console release datum

Amnesia: The Bunker, het nieuwe oorlogs horror spel van Frictional Games, onthult PC en console release datum

Kun je je voorstellen hoe een open-wereld horror spel zou zijn? Toegegeven, het is een bijna onontgonnen idee, maar dat heeft de jongens van Frictional Games niet tegengehouden, die al aan het werk zijn aan Amnesia: The Bunkerde natuurlijke volgende stap in de first-person horror franchise.

Je hebt vast wel eens een stream gezien van Amnesia: The Dark Descent, het horrorgame uit 2010 waarmee het allemaal begon. Zo zijn bekende streamers als El Rubius bijvoorbeeld begonnen.

De Amnesia-saga blijft zich ontwikkelen, en na het uitstekende Amnesia: Rebirth, hebben we nu neemt de uitdaging aan om zich af te spelen in de Eerste Wereldoorlog. en bieden een nieuw soort terreur.

Amnesia: The Bunker werd enkele maanden geleden aangekondigd voor PlayStation, Xbox en PC. Het bijzondere van het spel is dat zal een grote kaart bevatten (gelegen in de loopgraven van de oorlog) dat we vrij kunnen rondlopen.

Wat loert er om elke hoek? Kan Henri Clement het onbekende midden in de wereldoorlog overleven? We zullen het in 2023 weten…

Releasedatum reeds bevestigd

Frictional Games klaar voor een maart releasehoewel destijds werd gezegd dat dit een schatting was voor de komst van Amnesia: The Bunker in de winkels.

We kunnen nu een definitieve datum voor de horrortitel bevestigen. Frictional Games bevestigt dat Amnesia: The Bunker beschikbaar op 16 mei op PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Het lijkt een goede datum, want met de komst van de hitte zal er veel zin zijn om in een nieuw griezelverhaal te duiken… en dus ’s nachts niet te slapen (hoewel de hoge temperaturen mogelijk al hinderlijk zullen zijn).

In dit nieuwe deel van Amnesia kruipen we in de huid van Henri Clement, een Franse soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorlog in een bunker wordt achtergelaten.

We bevinden ons midden in de eenzaamheid en zijn ondergedompeld in een labyrint van donkere loopgraven… maar dat is niet het probleem. Het blijkt dat Henri wordt achtervolgd door een vreemd wezen… Of is het gewoon een product van zijn waanzin?

Frictional Games biedt dus een horror-sandbox die ook op willekeur is gebaseerd: er is geen script, je beleeft de nachtmerries die het spel je brengt. Geen twee wedstrijden zullen ooit hetzelfde zijn.

Ook op technisch vlak zullen er belangrijke verbeteringen zijn. Vooral in de verlichtingHet zal gebruikelijk zijn dat de dynamo zaklamp onze beste vriend is in de onophoudelijk donkere gangen van de bunker.

Amnesia: The Bunker is volgend jaar verkrijgbaar. 16 mei op PS5, PS4, Xbox X|S Series, Xbox One en PC.. Het is het beste moment om Amnesia: Rebirth te herbeleven, het recente deel van de franchise dat we zonder aarzelen als een must-have van het genre bestempelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *