God of War Ragnarok heeft 11 miljoen exemplaren verkocht, bevestigt Sony Santa Monica

God of War Ragnarok heeft 11 miljoen exemplaren verkocht, bevestigt Sony Santa Monica

God of War Ragnarok op PS5 en PS4 op 11 november 2023, en behaalde in slechts tien dagen het beste debuut ooit voor een PlayStation first party game, met de verkoop van 5,1 miljoen exemplaren in zijn eerste week.

Er was veel hype, en zo brak God of War Ragnarok andere records op zijn beste Britse lancering van de serie. Maar de verkoop stopte daar niet en ging door.

Vandaag heeft Sony Santa Monica bevestigd dat God of War Ragnarok al verkocht is… 11 miljoen exemplaren wereldwijd.

God of War Ragnarok verkoopt 11 miljoen exemplaren in tweeënhalve maand

God of War Ragnarok heeft bijna alle verkooprecords voor de serie gebroken en is klaar om een van de best verkopende games in de geschiedenis van Sony PlayStation te worden.

God of War 2018 ging door met de verkoop van 23 miljoen exemplaren (inclusief de pc-versie, dat zou 19,5 miljoen zijn op de PS4), met een enorme kloof ten opzichte van de volgende bestseller in de serie, God of War 3 op de PS3, 7,6 miljoen.

De beste lancering is geen garantie voor de beste verkoop, maar Kratos’ nieuwe avontuur heeft aangetoond dat het ook beklijft.

The Last of Us Part 2 had het vorige snelheidsrecord, met 4 miljoen verkochte exemplaren in zijn eerste weekend. De verkoop vertraagde echter snel, en de laatste totale verkoopcijfers zijn 10 miljoen exemplaren op PS4een cijfer dat snel door Kratos is bereikt.

Het is ook veelzeggend dat God of War Ragnarok het einde is van Kratos’ Noorse saga en dat er geen DLC komt, hoewel de game hopelijk in het komende jaar of twee ook op pc wordt uitgebracht.

Als we kijken naar de lijst van best verkochte PS4-games (exclusief PC), verkocht Marvel’s Spider-Man 20 miljoen exemplaren, en Uncharted 4 16. God of War Ragnarok (in PS4- en PS5-versie) is goed gepositioneerd om ze…. te overtreffen.

Ondertussen moeten er nog GOTY-awards worden uitgereikt, en terwijl Elden Ring meestal de schijnwerpers opeist, moeten de DICE Awards of de Game Developers Choice Awards nog worden uitgereikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *