Alle The Last of Us aflevering 3 easter eggs en videogame verwijzingen die je misschien hebt gemist

Alle The Last of Us aflevering 3 easter eggs en videogame verwijzingen die je misschien hebt gemist

Aflevering 3 van The Last of Us op HBO Max is een echte bom geweest. Fans van de Naughty Dog hebben zich verbaasd over de risicovolle aanpak en de briljante enscenering van dit hoofdstuk, ver verwijderd van het oorspronkelijke materiaal.

Zoals we u gisteren in de recensie van The Last of Us 1×03 al vertelden, hebben de makers van de serie getracht aanzienlijk af te wijken van wat we in het Lincoln-gebied van het eerste spel zagen, om ons te voorzien van het emotionele verhaal van Bill en Frank vanuit een veel langer standpunt.

Over de verschillen met het spel van hoofdstuk 3 hebben we weinig meer toe te voegen. De productie van HBO Max is doorgegaan met het introduceren van paaseieren, verwijzingen en knipogen naar The Last of Us Part I en ook naar Part II.

Dus, of je nu bekend bent met de games of niet, hier zijn alle details die je misschien gemist hebt in aflevering 3 die duidelijke verwijzingen zijn naar Naughty Dog’s gameplay saga.

Een wandeling in het bos

Het hoofdstuk begint met Ellie y Joel rustend in een bos enkele kilometers buiten Boston. Er gebeurt hier niets bijzonders, maar The Last of Us maakt opnieuw duidelijk hoezeer het het bronmateriaal wil respecteren.

Op een gegeven moment, Ellie zegt tegen Joel dat ze nog nooit in een bos is geweest.zinnen die we ook horen voordat we in Lincoln aankomen in The Last of Us Part I. De makers weten zeker hoe ze naar gamefans moeten knipogen met zulke duidelijke en directe verwijzingen.

Op zoek naar middelen en crafting batterijen

Aangekomen bij een benzinestation, vindt een scène plaats waarin het overlevende echtpaar op zoek gaat naar middelen in de gammele plaats. Dit is een duidelijke verwijzing naar hoe de speler in de spellen altijd verband, scharen, flesjes en wat dan ook probeert te verzamelen die gebruikt kan worden om…

Knutselen of wapens maken, eerste hulp kits of zelfs een batterij. De aflevering knipoogt ook naar deze monteur aan het eind, wanneer Joel erin slaagt een auto-accu te improviseren met de materialen die Bill hem had achtergelaten.

Mortal Kombat

Bij datzelfde tankstation, Ellie bewondert een Mortal Kombat II arcade machine.. De tiener noemt zelfs Mileena als personage en beweert dat ze met een vriendin speelde, een duidelijke verwijzing naar de Left Behind DLC.

Zij en Riley “spelen” een fictieve vechttitel genaamd The Turning, die in dit geval is vervangen door een echte klassieker uit het genre. Voor de goede orde, dit zal niet de enige DLC in de serie zijn…

Bill’s Vallen

Bill is een geboren overlever en dat zien we zowel in de serie als in het spel. Een van de meest kenmerkende elementen van het personage in het werk van Naughty Dog was zijn obsessie met vallen die de geïnfecteerden en ander ongedierte doodden.

HBO Max heeft dit ook vastgelegd in de serie met een scène waarin een geïnfecteerde man wordt neergemaaid door het activeren van een struikeldraad. Later, bij de overval op de stad, krijgen de plunderaars ook een warm onthaal door toedoen van Bills vindingrijkheid.

Herkenbare tag

Wanneer Ellie en Joel bij het huis van Bill en Frank aankomen en hun lot ontdekken, besluit het stel er voordeel uit te halen en wat middelen te verzamelen. Ze nemen allebei een douche en elk gekleed in de kleren die hen het meest gedefinieerd hebben in het spel.

Ellie draagt al het rode T-shirt met het herkenbare tropische logo, terwijl Joel het donkergroene geruite overhemd draagt dat we ons allemaal herinneren als we het personage in de games oproepen. 100% trouw tot in het kleinste detail.

Joel’s woorden tegen Ellie en een ruimteschip.

Het briefje dat Bill aan Joel achterlaat, verandert onze hoofdpersoon door hem te doen beseffen dat hij Ellie koste wat het kost moet beschermen. Joel geeft toe aan wat zijn lot lijkt te zijn, maar… vraagt hij Ellie om drie basisregels te respecterenTess niet te noemen, niet te onthullen dat ze immuun is, en te doen wat ze zegt wanneer ze het zegt. Deze dialoog is dezelfde als in het spel.

En als ze in Bills truck rijden, zegt Ellie dat het net een ruimteschip is, nog zo’n perfect afgemeten dialoog die vast doet denken aan een bepaalde flashback in The Last of Us Part II waarin de liefde van het meisje voor astronomie duidelijk wordt.

Het raam… dit onmiskenbare beeld…

Natuurlijk sluit de beestachtige aflevering af met een opname die bijna niemand onverschillig laat. Vanuit de kamer van Bill en Frank (zonder ze echt te laten zien) zijn we door het raam gericht op de straten van Lincoln. een raam terwijl de gordijnen zachtjes wapperen door de wind.

Ongetwijfeld is dit een duidelijke knipoog naar Het hoofdmenu van The Last of Us Part 1.een venster dat elke speler van de saga in zijn of haar hoofd heeft gegrift…

Zoals je kunt zien, verandert deze aflevering het deel van het spel waarnaar het verwijst volledig, maar het introduceert nog steeds een heleboel knipogen en easter eggs naar de titels van Neil Druckmann en zijn bedrijf.

Mocht je nog honger hebben naar meer, hier zijn alle easter eggs uit aflevering één en twee en alle verschillen tussen The Last of Us serie op HBO en de videogame. Wat vind je van de serie tot nu toe?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *