Glen Schofield is vol lof over Dead Space Remake en het harde werk van EA Motive, vooral voor de ”trouw aan het origineel”.

Glen Schofield is vol lof over Dead Space Remake en het harde werk van EA Motive, vooral voor de ”trouw aan het origineel”.

Het lijdt geen twijfel dat Dead Space Remake is een van de grote wedstrijden van 2023, en het jaar is nog maar net begonnen. We hadden onze twijfels of EA Motive een product kon leveren dat het origineel uit 2008 eer aandoet en toch voldoende nieuwe mogelijkheden biedt.

Dead Space Remake bereikt zeker beide, dankzij buitengewoon werk van EA’s studio. Het is niet alleen een geweldig spel, maar het is zelfs beter dan de originele Dead Space….

In essentie hetzelfde verhaal, maar Dead Space Remake slaagt erin spelers een angstaanjagender, spectaculairder en uitgebreidere visie te geven (met New Game + en constante knipogen naar de serie).

Het is iets wat we allemaal delen over de titel die op 27 januari uitkomt. En een van de belangrijkste stemmen als het gaat om Dead Space, Glen Schofielddenkt hetzelfde.

Glen Schofield is niet alleen de maker van Dead Space, maar ook de maker van het brein achter het Callisto Protocol…het sci-fi horror spel waar we van genoten in december 2022.

De familie Schofield geeft zich over aan EA Motive

We hebben gewacht op Glen Schofield’s mening over Dead Space Remake. Niet alleen omdat hij de maker is van Dead Space, maar ook omdat hij de iets meer dan een maand geleden lanceerde hij zijn eigen horror spel……die nogal doet denken aan de klassieker uit 2008.

Het Callisto Protocol was een geweldig spel. Het is misschien niet te vergelijken met Dead Space, maar het wist een eigen identiteit te creëren binnen het genre, ondanks de constante knipogen naar het legendarische spel van Visceral Games.

Via LinkedIn, Glen Schofield’s dochter, Nicole Schofieldis vol lof over de titel van EA Motive. Nicole was verantwoordelijk voor het ontwerpen van enkele scenario’s voor The Callisto Protocol.

Dit is geen mislukt spel, maar een triomfantelijke overwinning voor het sci-fi horrorgenre. Felicitaties aan Motive Studio voor hun geweldige remake. Felicitaties ook aan de mensen verantwoordelijk voor het origineel, EA Redwood Shores/Visceral”.

In de commentaren van de publicatie spreekt zijn vader Glen Schofield zich eindelijk uit over Dead Space Remake, en Ik weet zeker dat de jongens bij EA Motive nu glimlachen..

Aan allen die aan het origineel werkten, bedankt voor jullie bijdragen aan een geweldig spel. Het heeft de tand des tijds doorstaan. En aan Motive, bedankt voor jullie inspanningen om het spel getrouw te remaken. Gefeliciteerd”.

Met andere woorden, Schofield benadrukt dat Deze nieuwe versie van Dead Space is “trouw” aan het origineel…wat genoeg zou moeten zijn om het een van de grootste remakes ooit in videogames te maken.

Krijgen we een remake van Dead Space 2 of Dead Space 3? Het is mogelijk, al kunnen we niet uitsluiten dat EA Motive al ”ideeën” heeft voor een vierde spel in de horrorfranchise.

Dead Space Remake beschikbaar vanaf 27 januari 2023 op PS5, Xbox X Series X|S en PC. Als je het verhaal al hebt verslagen, laat deze gids je alles zien wat je in het spel kunt vrijspelen dankzij New Game +.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *