Hoeveel zal J.K. Rowling verdienen aan de verkoop van Hogwarts Legacy?

Hoeveel zal J.K. Rowling verdienen aan de verkoop van Hogwarts Legacy?

Er zijn nog maar een paar dagen over tot de release van Hogwarts Legacy, het langverwachte spel gebaseerd op de Harry Potter-franchise, dat belooft de videogame-industrie in 2023 op zijn kop te zetten. Het probleem is dat, vanwege een copyright kwestie, J.K. Rowling ”betrokken” is.

Waarom zou dat een probleem zijn? Heel eenvoudig: de auteur en schepper van de Harry Potter boeken heeft nare opmerkingen gemaakt tegen de LGBTQ+ gemeenschap. op sociale media, waardoor veel mensen zich tegen hem hebben gekeerd.

J.K. Rowling heeft de brand niet geblust, maar heeft zich nooit verontschuldigd voor dergelijke opmerkingen, die zij beschouwt als “haar vrije mening”. Dit heeft geleid tot een boycot van Hogwarts Legacy door de transgemeenschap..

Is de auteur echt betrokken bij Hogwarts Legacy? Het antwoord is nee, maar in het merk Harry Potter en de Wizarding World imprint, die het videospel bezit, is ze dat wel.

Dit leidt tot de situatie dat een deel van de winst uit de verkoop (royalty’s) van Hogwarts Legacy zal in de zakken van J.K. Rowling gaan. Hoeveel zal ze verdienen?

J.K Rowling gaat profiteren van Hogwarts Legacy

De realiteit is dat de makers van Hogwarts Legacy, Avalanche Software, elke dag worstelen om… zich distantiëren van J.K. Rowling’s transfobische opmerkingen.. Helaas is dit iets dat niet kan worden opgelost.

Veel vertegenwoordigers van de transgemeenschap zullen het spel NIET kopen, omdat ze dan een deel van hun geld aan de auteur van Harry Potter geven.

Als we kijken naar de officiële Hogwarts Legacy website, is J.K Rowling niet direct betrokken bij het project, maar haar team wel. Dat wil zeggen dat een deel van de winst van de verkoop van het spel gaat in haar zakken…ook al is het maar indirect.

Het is niet bekend om hoeveel het gaat. J.K. Rowling en haar vertegenwoordigers hebben recht op een percentage van de winst van Hogwarts Legacy, dus… het zal allemaal afhangen van de verkoop van de titel..

Wat vinden de makers van het spel hiervan? Bij talloze gelegenheden heeft regisseur Alan Tew geweigerd J.K. Rowling te noemen in interviews, door te verklaren dat ze een spel hebben gemaakt ”voor iedereen”.

De situatie is ernstiger dan het lijkt. Hogwarts Legacy is zo goed als zeker een succes, maar… een boycot van het spel wordt al gemobiliseerd op sociale netwerken..

Terwijl sommige fans het niet direct zullen spelen en zeker niet zullen kopen, beweren anderen dat ze het op frauduleuze wijze zullen downloaden, wat de verkoop van Hogwarts Legacy zal aantasten.

Het is niet de eerste keer dat een Wizarding World project zich probeert los te maken van Rowling’s schaduw.. Het gebeurde al met HBO Max’s Return to Hogwarts special, waarbij de auteur niet betrokken was.

Ook acteurs en actrices uit het Harry Potter-universum hebben zich uitgesproken tegen de gepubliceerde opmerkingen van Rowling. Dit is het geval bij Daniel Radcliffe, die zich namens haar verontschuldigde bij de transgemeenschap..

Gaat u Hogwarts Legacy kopen? De titel zal beschikbaar zijn vanaf 10 februari op PS5, Xbox X|S Series en PCterwijl de PS4 en Xbox One versies volgen op 4 april. Nintendo Switch zal moeten wachten tot 25 juli.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *