Story of Seasons: A Wonderful Life en PS5 domineren verkoopranglijst Japan in de laatste week van januari 2023

Story of Seasons: A Wonderful Life en PS5 domineren verkoopranglijst Japan in de laatste week van januari 2023

Zoals elke week, brengen we hier de bijgewerkte Japanse verkoopranglijsten. Famitsu (via Gematsu) heeft gedeeld welke games en consoles het meest verkocht zijn in de laatste week van januari 2023. tijdens de afgelopen week, van 23 tot 29 januari, in Japan. Kijk uit voor PS5…

Normaal gesproken zijn er niet veel verrassingen: Nintendo Switch leidt met ijzeren vuist en Pokémon Scarlet en Purple verkopen als warme broodjes. Deze keer is het echter heel anders.

De laatste week van januari 2023 was hartverscheurend op Japanse bodem. Om te beginnen, PS5 overtreft Nintendo Switchondanks dat Nintendo’s hybride drie verschillende modellen te koop heeft.

Aan de andere kant, nieuwe release overtrof verkoop van zwaargewichten zoals Pokémon Scarlet/Purple, Splatoon 3 of Square Enix en Luminous Productions’ bronzen medailledebuut Forspoken.

Benieuwd wat er in Japan gebeurt? Nou, laten we eens dieper graven en kijken naar de topverkopen van games en consoles van de afgelopen week (23-29 januari).

De verrassing van PS5 en de opkomst van Story of Seasons

Het was een andere week in Japan. Ja, het is waar dat 9 van de top 10 best verkochte games zijn voor Nintendo Switch.maar er is een merkwaardige opkomst van PlayStation samen met zijn nieuwe grote release.

Laten we om te beginnen eens kijken naar de ranglijst van best verkochte spellen. Op de eerste plaats staat Story of Seasons: A Wonderful Lifedie in juni naar het westen komt met fysieke edities.

Story of Seasons: A Wonderful Life debuteert op de Japanse markt met niet minder dan 40.759 verkochte eenheden op Nintendo Switch, waardoor het spel van Marvelous de top van de ranglijst kan bereiken.

Op de tweede plaats staan Pokémon Scarlet en Pokémon Purple, die de afgelopen week 37.265 exemplaren hebben geplaatst. Ze accumuleren een totaal van 4,77 miljoen verkochte spellen in Japan.

De bronzen medaille gaat naar Forspoken, de nieuwe PS5 exclusive (op consoles) van Square Enix en Luminous Productions. Hoewel het spel kritisch enigszins heeft teleurgesteld, heeft het verkocht 29.055 eenheden in zijn introductieweek.

Er is niet veel nieuws van hier. Fire Emblem Engage, de eerste Switch exclusive in 2023, staat op de vierde plaats met 28.442 eenheden.voor Splatoon 3 en Mario Kart 8 Deluxe.

Als zevende hebben we nog een debutant in Japan, Disgaea 7die 10.359 exemplaren heeft geplaatst om Switch-zwaargewichten als Minecraft, Nintendo Switch Sports en Momotaro Dentetsu te verslaan.

De hoogtepunten van het console klassement zijn. PS5 is het best verkochte platform van de week in Japan.. Van de console van Sony zijn in totaal 62.908 exemplaren verkocht (53.256 van het reader-model en 9.652 van het digitale model).

Nintendo Switch staat op de tweede plaats met in totaal 51.108 verkochte exemplaren.. Opnieuw is het OLED-model het meest succesvol, met 28.787 verkochte consoles gedurende de week.

Wat de Xbox betreft, Van de consoles van Microsoft zijn 1265 stuks verkocht.met een lichte superioriteit van de S-serie (830) ten opzichte van zijn grote broer, de X-serie (435). Interessant genoeg zit de PS4 daar vlak achter met 1061 verkochte consoles.

Wat vindt u van de Japanse verkoopranglijst van deze week? Had u de verrassing van de PS5 naar Nintendo Switch? Dat is bemoedigend nieuws voor Sony, dat ook viert dat zijn next-gen console tot nu toe wereldwijd al 32 miljoen keer is verkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *