Bijna een derde van de regelmatige PS5-gamers heeft nog nooit eerder een PS4 gehad en andere merkwaardige gegevens over consolegebruik die door Sony zijn onthuld

Bijna een derde van de regelmatige PS5-gamers heeft nog nooit eerder een PS4 gehad en andere merkwaardige gegevens over consolegebruik die door Sony zijn onthuld

Het zijn goede tijden voor Sony PlayStation en zijn nieuwe PS5-console. Er zijn meer dan twee jaar verstreken sinds de lancering en het lijkt erop dat we nu kunnen spreken van normaliteit wat betreft het aanbod en de beschikbare voorraad in de winkels.

Allereerst is het vermeldenswaard dat PS5 tot nu toe al 32,1 miljoen consoles heeft verkocht, waarmee een recordaantal in het kerstkwartaal (oktober 2022 tot januari 2023) is bereikt.

Met PS VR2, dat op 22 februari klaar is, wil Sony voorzichtiger zijn. Het bedrijf zou heeft de productie van de VR-kijker verlaagd van twee naar één miljoen stuks.hoewel bronnen dit ontkennen.

Het laatste financiële verslag van Sony bevat enkele zeer interessante gegevens. Onder hen werd ook bevestigd dat God of War Ragnarok al 11 miljoen keer is verkocht, hoewel het in november is uitgebracht.

Hieronder duiken we in een aantal interessante feiten en statistieken voor de PS5 en PS4 gemeenschap. Hoeveel van jullie hadden een PS4 voordat ze de sprong naar de nieuwe console maakten?

Bijna een derde van de PS5-gamers is nieuw op PS5

Om te beginnen worden in het verslag van Sony de verkopen, prognoses en statistieken op economisch niveau voor de afdelingen software, hardware, videospelletjes, film, televisie of muziek vermeld.

Als we naar de sectie gaan die overeenkomt met PS5 en zijn videospelletjes, is het eerste wat opvalt dat de console wereldwijd 32 miljoen stuks heeft bereikt. En kijk uit, want in Japan heeft het de Nintendo Switch vorige week (23-29 januari) overtroffen.

Bijvoorbeeld, Wist u dat bijna een derde van de PS5-gebruikers geen PS4 bezat? Met andere woorden, we hebben het over gebruikers die helemaal nieuw zijn in het ecosysteem, of die het merk met de PS3 hebben verlaten.

Dit is een zeer verrassende statistiek, aangezien de PS4 een van de best verkopende consoles aller tijden is, met meer dan 117 miljoen verkochte exemplaren sinds de lancering in 2013.

We delen met u de meest interessante feiten uit het Sony rapport:

  • Sony heeft zijn prognose voor het fiscale jaar vastgesteld op 19 miljoen verkochte PS5-consoles.
  • De instroom van nieuwe spelers op PS5 veroorzaakte een toename van 30% van het aantal gebruikers in december.
  • In het algemeen overtreffen de PS Plus-abonnementen en de gemiddelde speeltijd op PS5 dezelfde gegevens die op PS4 zijn verzameld.
  • Bijna 30% (een derde) van de PS5 gebruikers heeft nog nooit een PS4 gehad.
  • PlayStation speeltijd daalde met ongeveer 3%. in vergelijking met voorgaande maanden.
  • De speeltijd steeg echter met 6% ten opzichte van het vorige kwartaal.
  • God of War Ragnarok is Sony’s best verkochte first party titel aller tijden, met 11 miljoen.
  • Sony is blij met de hoeveelheid pre-orders die Destiny 2: Eclipse bereikt.
  • De verkoop van pc-software blijft groeien, na de release van Spider-Man Miles Morales en de aanstaande release van The Last of Us in maart.

Dit zijn de interessantste feiten die we uit het rapport hebben gehaald. Het is opvallend dat steeds meer gamers de sprong naar PS5 maken, zelfs als ze nooit de vorige console van Sony bezaten….

Qua videogames kijken we uit naar een killer 2023 met PS VR2 (komt met meer dan 30 games uit), Marvel’s Spider-Man 2 en futuribles als. Marvel’s Wolverine of Death Stranding 2.

Waar kijk jij het meest naar uit op je PS5 of PS4 deze 2023? Had je al een PS4 voordat je de sprong naar de nieuwe console maakte? Geen twijfel mogelijk. Het jaar begint goed voor Sony PlayStation.Sony PlayStation, dat zijn verkoop wil blijven uitbreiden om gelijke tred te houden met Nintendo en zijn hybride console.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *