Square Enix verlaagt inkomsten in 2022, ondanks aantal releases

Square Enix verlaagt inkomsten in 2022, ondanks aantal releases

Square Enix maakte vandaag zijn financiële resultaten bekend voor de eerste negen maanden van het boekjaar (tussen April tot december 2022), en weerspiegelen een belangrijke inkomensdaling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks meerdere lanceringen, misschien aangevoerd door. Crisis Kern Final Fantasy VII Reüniegeen enkele was groot genoeg om de inkomsten te verhogen, althans in vergelijking met het voorgaande jaar (via Tech Raptor).

De verkoop was 255.616 miljoen yeneen daling van 6,6% ten opzichte van de periode april-december 2021, met dalingen in zowel de verkoop van “HD-games” (d.w.z. spellen zonder service) als in de inkomsten uit haar twee MMO’s, Final Fantasy XIV y Dragon Quest X.

Square Enix releases in 2022 vielen niet op

Tot de spellen die in het boekjaar dat eindigt op 31 maart 2023 behoren Outridersds Worldslayer, Live a Live, Dragon Quest Treasures, The Diofield Chronicle, Valkyrie Elysium, Power Wash Simulator, Harvestella of Crisis Core Final Fantasy VII Reunion.

Een belangrijke reeks wedstrijden die niet genoeg is geweest om deze teleurstellende resultaten te overwinnen.

Mocht je het je afvragen, de release van het controversiële Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin telt hier niet mee, want die kwam uit in het laatste fiscale jaar (in maart 2022), hoewel het erop lijkt dat de verkoop ervan na de lancering ook niet geweldig was…

Desondanks herinnert Square Enix eraan dat ze veel games gepland hebben, waaronder nieuwe IP’s. Er worden momenteel geen nieuwe uitbreidingen verwacht voor Final Fantasy XIV, waarover we meestal spreken als een groot succes… maar als er geen nieuwe betaalde uitbreidingen komen, zullen hun inkomsten ook dalen.

Over drie maanden zullen we zien hoe de releases van het laatste kwartaal van het fiscale jaar het hebben gedaan, waaronder Forspokenal gelanceerd; Theatryhthm Eindbalklijn op 16 februari, en Octopath Traveler 2 op 24 februari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *