Monster Hunter Rise overtreft 12 miljoen verkochte exemplaren en komt steeds dichter bij de wereld.

Monster Hunter Rise overtreft 12 miljoen verkochte exemplaren en komt steeds dichter bij de wereld.

Capcom de juiste sleutel raakte met Monster Hunter World een paar jaar geleden. De verkoopcijfers van het spel hebben het naar de top van het bedrijf gestuwd en records van Resident Evil gebroken, maar Monster Hunter Rise wil niet achterblijven.

Sinds de lancering in 2021, Monster Hunter Rise is hard aangekomen en heeft alleen al op de Nintendo Switch miljoenen exemplaren geregistreerd. Daarna kwam het spel naar pc en Steam Deck, dat de cijfers verder zag stijgen, en nu heeft Capcom de zet herhaald.

Een paar dagen geleden, Monster Hunter Rise kwam naar PS5, PS4, Xbox Series X|S en Xbox One. Nou, het lijkt erop dat de impact al wordt gevoeld, want het bedrijf heeft aangekondigd dat het het spel heeft meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht sinds de release een paar jaar geleden.

12 miljoen jagers en doders is niet bepaald een klein aantal. Kamura moet nu wel overvol zijn en om dat te vieren heeft Capcom een wenskaart gedeeld met een unieke illustratie van Yomogi de dorpskok.

Wat is het plafond van Monster Hunter Rise?

Tegenwoordig is de Monster Hunter-serie het vlaggenschip van Capcom geworden, ook al is de schaduw van Resident Evil erg lang. Monster Hunter World is het best verkopende spel van het bedrijf met meer dan 17 miljoen stuks.

Vlak daarachter zit Monster Hunter Rise, en er zijn al mensen die denken dat deze titel de plaats van zijn voorganger kan innemen. We gokken dat er nog heel wat verkopen te noteren zijn na de release van het spel op PS5, PS4, Xbox Series X|S en Xbox One.

Bovendien is de uitbreiding Sunbreak is nog niet uitgebracht op deze consoles en genereert nog steeds extra verkopen, om nog maar te zwijgen van het feit dat Capcom nog niet klaar is met het uitbrengen van content voor het spel. Gisteren vernamen we nog dat de nieuwe update voor Monster Hunter Rise: Sunbreak een datum heeft.

Denk je dat Rise dit jaar het best verkochte spel in de serie wordt? Laten we niet vergeten wat we toen over dit spel zeiden:

Monster Hunter Rise is een stap vooruit. Bij gebrek aan wat meer inhoud op het gebied van monsters (de belofte van meer toevoegingen laat ons optimistisch zijn), maken al zijn nieuwe functies de gameplay tot de leukste tot nu toe. Alleen of begeleid, veteraan of beginner, Rise overtuigt in al zijn facetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *