Tekken 8 legt uit hoe nieuwe Heat-mechanismen werken, laat Nina’s nieuwe look zien en bevestigt netcode-updates

Tekken 8 legt uit hoe nieuwe Heat-mechanismen werken, laat Nina’s nieuwe look zien en bevestigt netcode-updates

Fans van vechtspellen kunnen niet wachten om meer te weten te komen over Tekken 8. Het is een paar jaar geleden sinds het zevende deel, maar Bandai Namco is zich ervan bewust dat het nieuwe spel (opnieuw georkestreerd door Katsuhiro Harada) de verloren tijd moet inhalen.

In 2023 komt de grote rivaal van Tekken 8, Street Fighter 6, met als doel casual gamers terug te winnen en nieuwe fans voor de serie te winnen. Wat is de focus van Tekken 8?

Bandai Namco’s titel is in ontwikkeling voor PS5, Xbox X|S Series en PC, met een release ergens in 2024. Het zou een grote verrassing zijn als het klaar was voor dit jaar.

In een officieel interview via YouTube, uitvoerend directeur Katsuhiro Harada en directeur Kohei Ikeda hebben veel nieuwe details over Tekken 8 onthuld, vooral over het gevechtssysteem.

En natuurlijk hebben we hier de eerste trailer voor Nina Williams. Ze is al een vast personage in de serie (sinds haar debuut in 1994), en in Tekken 8 ziet ze er spectaculairder uit dan ooit.

Nieuwe Tekken 8 details: agressie is het woord

In het officiële interview (ongeveer 36 minuten lang) leggen Harada en Ikeda het nieuwe gevechtssysteem van Tekken 8 uit. Je kunt afscheid nemen van Rage Drive en Heat verwelkomen, met nieuwe gameplaymechanieken.

Het woord dat Tekken 8 het beste omschrijft (volgens het ontwikkelingsteam) is. “agressiviteit‘. Dit geldt zowel voor de combo’s als voor de visuals en de vloeiendheid van het spel.

Ondanks Bandai Namco’s verwijdering van de kernmechanismen uit Rage Drive, Tekken 8 zal de klassieke Rage Meter bevatten.die wordt geactiveerd als onze gezondheid onder een bepaalde grens komt.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=dNB2yfoBwdo(/embed)

In deze woedeaanval kunnen we speciale aanvallen en krachtigere combo’s uitvoeren. Harada en regisseur Kohei Ikeda definiëren het als een staat van woede, die voor alle personages gelijk zal zijn.

Daarnaast is ook bevestigd dat Tekken 8 twee extra besturingsstijlen zal hebben: Arcade en Speciaal. De eerste is al bekend uit andere delen van de franchise.

Wat de speciale controle betreft, is het een combinatie van Easy Combo met de hulpfuncties uit Tekken…. Hiermee kun je een aanval/combo naar keuze koppelen aan elke knop van de controller.

Door op L1 te drukken (op PS5) opent een menu om de speciale aanvallen en combo’s te raadplegen die aan elke toets zijn toegewezen (afhankelijk van het personage). We kunnen ze veranderen wanneer we maar willen.

Uiteraard zal dit nieuwe besturingssysteem beschikbaar zijn in alle modi van Tekken 8, en kun je ook overschakelen naar Arcade wanneer je maar wilt. Dat klopt, vergeet niet dat de toegewezen aanvallen veranderen als je in Rage modus bent..

Een ander aspect dat door Katsuhiro Harada en Kohei Ikeda is uitgewerkt is. Tekken Tag Tournament-stijl gezondheidsherstel.. Te allen tijde zal een deel van onze gezondheidsbalk in het wit worden weergegeven.

Dit geeft aan hoeveel van onze gezondheid we kunnen herstellen, afhankelijk van hoeveel schade we hebben opgelopen of hoeveel bescherming we hebben tegen de aanval. Om je gezondheid te herstellen moet je de tegenstander blijven raken..

Tekken 8 is een van de meest verwachte spellen voor vechtfans. Katsuhiro Harada wijst erop dat het nog enige tijd in ontwikkeling is, dus mogelijk is het niet klaar voor 2023 en moet het wachten tot volgend jaar. Coming to PS5, Xbox X|S en PC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *