Assassin’s Creed Valhalla schrijft geschiedenis en wint de allereerste Grammy voor Beste Soundtrack met The Dawn of Ragnarok.

Assassin’s Creed Valhalla schrijft geschiedenis en wint de allereerste Grammy voor Beste Soundtrack met The Dawn of Ragnarok.

Videospelletjes zijn allang een culturele sector geworden met een potentieel dat even groot of zelfs groter is dan dat van films, tv-series of muziek. Het was dan ook verrassend dat er bij de Grammy Awards geen categorie was voor videospelletjes.

Voor de editie van 2023 hebben de organisatoren een nieuwe categorie geïntroduceerd die de sector zichtbaarheid geeft: Beste soundtrack voor videospelletjes en andere interactieve media.. En we hebben al de eerste winnaar.

We zijn blij te kunnen aankondigen dat Stephanie Economou, componist van Assassin’s Creed Valhalla: Dageraad van Ragnarok, heeft de allereerste Grammy gewijd aan videogames gewonnen. (maar niet het eerste spel dat er één wint, want in het verleden zijn er twee titels gewonnen).

In een gala dat gekenmerkt werd door artiesten als ABBA, Bad Bunny, Harry Styles of Beyoncé, won de componist van Dawn of Ragnarok (de uitbreiding die in maart 2022 verschijnt voor Assassin’s Creed Valhalla) deze Grammy award.

Het was geen gemakkelijke opgave, want andere artiesten zoals Bear McCreary of Richard Jacques vochten hard voor de prijs.. Dit is historisch nieuws voor videogames in de muziekwereld.

Dawn of Ragnarok heeft de beste BSO

Het is de eerste Grammy Awards die videogames een gelijke erkenning geeft. We denken dat het lang heeft geduurd, maar eindelijk krijgt onze grootste passie de status die ze verdient in de wereldmuziek.

Stephanie Economoucomponist van Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok, won de allereerste Grammy gewijd aan videogames, in wat nu al een historisch gala is.

Bedankt voor het erkennen en valideren van de kracht van videogame muziek.”, zei Economou terwijl hij de gouden grammofoon in stijl ophaalde. Het is een grote triomf voor de industrie.

Daarmee versloeg Dawn of Ragnarok andere genomineerde spellen zoals Aliens Fireream Elite (Austin Wintory), Call of Duty Vanguard (Bear McCreary), Marvel’s Guardians of the Galaxy (Richard Jacques) of Old World (Christopher Tin).

Andere werken van Stephanie Economou als componist zijn. Jupiter’s Erfenis, De directeur, Marvel 616 o Step Up: Dancing, plus nog een DLC voor Assassin’s Creed Valhalla, Siege of Paris.

Naast dit nieuws herinneren wij u eraan dat Dawn of Ragnarok was de laatste uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla, gratis updates niet meegerekend. De toekomst van de serie ligt in Assassin’s Creed Mirage, dat in de komende maanden klaar zal zijn.

Denk je dat videogames een actief onderdeel van de Oscars moeten zijn, de Grammy’s of de Golden Globes? Niet langer in de vorm van een categorie, maar met hetzelfde belang als andere culturele producten zoals film, televisie of muziek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *