Het werk aan Gran Turismo 8 is al begonnen, zo laat Kazunori Yamauchi doorschemeren in een interview met Japanse media.

Het werk aan Gran Turismo 8 is al begonnen, zo laat Kazunori Yamauchi doorschemeren in een interview met Japanse media.

De saga Gran Turismo is al jarenlang een van de meest iconische merken van PlayStation. De release van Gran Turismo 7 heeft de serie weer in topvorm gebracht op PS5 en PS4, maar het is tijd om naar de toekomst te kijken.

Sinds afgelopen maart, toen het werd vrijgegeven Gran Turismo 7Polyphony Digital heeft hard gewerkt om het spel te verbeteren en nieuwe inhoud toe te voegen met regelmatige gratis updates die auto’s, tweaks en meer hebben toegevoegd.

Het lijkt er echter op dat Kazunori Yamauchi’s team werkt al aan het volgende deel.. Tenminste, dat lijkt de veteraan-ontwikkelaar en -ontwerper van het Japanse bedrijf te impliceren in een interview.

Gran Turismo draait nog steeds

Kazunori Yamauchi heeft met de Japanse media Game Watch gesproken over de saga en op een gegeven moment werd hem gevraagd naar de toekomst en de plannen voor Polyfonie Digitaal. Dit is wat je je afvroeg:

Vanuit het oogpunt van een fan lijkt “GT7” alle noodzakelijke elementen van een rijsimulator te hebben bereikt. Maar is er iets dat je in de toekomst zou willen bereiken, zoals dingen die niet mogelijk zijn met moderne hardware of elementen die nog ontbreken in Gran Turismo®? vroeg

Waarop Yamauchi antwoordde: Eigenlijk is er een thema. Ik begin naar de volgende te rennen, maar dat kan ik je nog niet vertellen. Het is jammer dat ik niet veel kan praten…gaf hij grinnikend toe… Wat ontbrak er in GT7 dat je graag in het volgende deel zou willen zien?

Ter herinnering: Gran Turismo 7 heeft nog veel te bieden, want Gran Turismo 7 VR, de PS VR2-update die op 22 februari gratis verschijnt, voegt een heleboel nieuwe functies toe.

Wat zeiden we destijds over Gran Turismo 7? Nou, in onze beoordeling voor PS5 y PS4 we hebben het goed verwoord. Het spel is een van de grote exponenten van het huidige genre.

Polyphony Digital is teruggegaan naar zijn roots met een rijsimulator die weliswaar business as usual is, maar aanvoelt als nooit tevoren, dankzij de unieke artistieke en pedagogische benadering. Gran Turismo® 7 heeft af en toe wat balansproblemen, maar zowel op als naast het asfalt is het een waardige opvolger van de vijfentwintigjarige erfenis van een legendarische serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *