Microsoft verwacht dat CMA zich deze week verzet tegen overname Activision Blizzard

Microsoft verwacht dat CMA zich deze week verzet tegen overname Activision Blizzard

Het is nu een jaar geleden dat Microsoft kondigde de aankoop van Activision Blizzard aan en de geldigheid ervan moet nog worden vastgesteld. De goedkeuring van deze massale overname wordt kritisch bekeken en veel instanties hebben al verklaringen afgelegd.

Sommige landen hebben al groen licht gegeven voor de aankoop van Microsoft, maar andere minder. De CMA is een van de meest uitgesproken regelgevers tegen deze beweging, hoewel het nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan.

Vorig jaar had de CMA al haar bezorgdheid geuit over deze overeenkomst met Activision Blizzard en we hebben onlangs vernomen dat hun eindoordeel wat is uitgesteld. Microsoft bereidt zich er echter al op voor.

Toekomstig probleem voor Microsoft?

Na het vernemen dat Sony er zeker van is dat de CMA de aankoop van Activision Blizzard door Microsoft zal verbieden. Xbox is naar verluidt voorzichtig. Microsoft is niet erg enthousiast over de aankoop.

Volgens een bericht in de New York Times is Microsofts team van advocaten niet erg enthousiast over de aankoop. Microsoft verwacht dat Britse CMA zich zal verzetten tegen Activision Blizzard-deal en kan zelfs een antitrust waarschuwing geven.

Dit is al gebeurd door de Europese Commissie en is een stap in de goede richting. nog een andere kuil om overheen te komen om de ambitieuze overname uit te voeren. Voorlopig heeft het agentschap 26 april vastgesteld als de laatste dag voor het nemen van een besluit.

Dit alles roept de vraag op of de deal uiteindelijk doorgaat en Microsoft eigenaar wordt van Activision Blizzard en al haar franchises. Zo ja, dan komt de langlopende kwestie van Xbox-exclusiviteit weer ter sprake.

Elke kant heeft zijn eigen mening. De overname door Activision Blizzard is prima omdat PlayStation de markt domineert, beweerde Microsoft, en de waarheid is dat 75% van het publiek de overname steunt, wat we interessant genoeg uit een CMA-enquête hebben geleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *