Marvel’s Midnight Suns was een kritisch succes, maar een verkoopflop en kan nu gevonden worden voor tot 40% korting.

Marvel’s Midnight Suns was een kritisch succes, maar een verkoopflop en kan nu gevonden worden voor tot 40% korting.

Het merk Marvel wordt meestal geassocieerd met veel verkoop en veel geld. Producten van het House of Ideas trekken met hun release meestal veel fans aan, maar er zijn altijd uitzonderingen. In dit geval is Marvel’s Midnight Suns die uitzondering ten kwade.

Het spel van Firaxis (makers van Civilization) heeft een paar vertragingen en veranderingen gehad tijdens de ontwikkeling, wat misschien wat wantrouwen heeft veroorzaakt bij de fans, hoewel recensies van Marvel’s Midnight Suns maakte duidelijk dat we keken naar een van de meest aangename verrassingen van 2022.

De critici waren vol lof over dit spel, ondanks het feit dat er geen grote verwachtingen of hype was van Marvelites. Echter, die goede kritieken konden niet voorkomen dat Marvel’s Midnight Suns een verkoopfiasco was….

Vandaag heeft Take-Two, de distributeur van het spel, resultaten vrijgegeven en de CEO van het bedrijf, Strauss Zelnick, sprak over de strategietitel met de bekende journalist Jason Schreier. Dit is wat de CEO van het bedrijf te zeggen had.

Schreier legde uit dat Midnight Suns een kritisch succes was, maar een commerciële mislukking. Zelnick zei dat “Het is mogelijk dat het lanceervenster niet perfect was”.maar hij denkt dat het spel een lange adem zal hebben, zoals andere Firaxis spellen.

Dit heeft ertoe geleid dat het spel soms voor 40% korting te koop is op verschillende platforms.

Het is dus jammer om dit nieuws te ontdekken, maar we hopen dat het spel een tweede kans krijgt voor de meest fervente Marvel-fans. Heb jij het geprobeerd en wat vond je van het spel?

Ter herinnering, Marvel’s Midnight Suns is nu beschikbaar op PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC en Nintendo Switch. De spel heeft post-launch content gekregen met de komst van de Mouthy Mercenary, Deadpool.

Ondanks de slechte resultaten lijkt het erop dat het team zich nog steeds richt op het verbeteren van deze titel, want de regisseur van XCOM heeft onlangs bevestigd dat hij niet werkt aan een nieuw spel in de serie, omdat hij het druk heeft met Marvel’s Midnight Suns.

Wil je weten wat we van het spel vinden? In onze recensie van Marvel’s Midnight Suns zeiden we dat het een aangename verrassing was en dat de systemen zowel interessant als leuk waren. Dit was onze beoordeling van de wedstrijd:

De ervaring van Firaxis sluit naadloos aan bij het Marvel-universum en levert een compleet, spectaculair en interessant avontuur op. Zelfs als je geen regelmatige strategiespeler bent, moet je het een kans geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *