Alle easter eggs uit The Last of Us aflevering 4 op HBO die verwijzen naar het PlayStation-spel

Alle easter eggs uit The Last of Us aflevering 4 op HBO die verwijzen naar het PlayStation-spel

Voor de zoveelste week blijft HBO Max grote cijfers neerzetten voor de serie The Last of Us. De reis van Joel y Ellie heeft een grote geografische sprong gemaakt als het paar weggaat uit Boston in hoofdstuk 4.

De road trip heeft ons naar Kansas City gebracht in een aflevering 4 met knipogen en verwijzingen naar het videospel The Last of Us, en ook goed materiaal voor toekomstige afleveringen.

The Last of Us blijft bewegen tussen een getrouwe aanpassing aan het videospel en de vrijheid om nieuwe momenten en personages uit te beelden in het plot dat oorspronkelijk werd bedacht door Naughty Dog voor PS3.

We hebben onlangs gezien dat deze episode 4 een paar veranderingen en verschillen met het originele spel bevat, maar Neil Druckmann y Craig Mazin zijn ze de spelers en de fans niet vergeten.

Daarom, en als opmaat naar hoofdstuk 5. aantal easter eggs met betrekking tot het spel die we hier verzamelen, of je de videogame nu niet kent, of als je er een gemist hebt. Dit zijn alle knipogen en verwijzingen uit de serie:

De slechte grappen zijn hier

Ellie’s slechte grappen zijn terug. Eindelijk heeft de serie het repertoire aan grappen getoond dat de jonge vrouw in het eerste spel van The Last of Us speelt en dat liet ons sprakeloos achter. Ellie laat er een paar vallen in de aflevering, maar de oorsprong van dit “No Pun Intended” boek moet nog worden onthuld.

Dit heeft natuurlijk te maken met haar verleden en de serie wil zich daar vanaf nu waarschijnlijk op richten. Opnieuw zal het verleden van Ellie en Riley de sleutel zijn om de hoofdpersoon te begrijpen. In feite heeft Bella Ramsey met de grappen gespeeld op Twitter.

Pittsburgh referentie

Hoofdstuk 4 brengt ons naar Kansas City, maar… bewerkt het verhaal van Joel en Ellie in Pittsburgh.een stad veel dichter bij Boston. De verandering is geografisch belangrijk, maar niet zozeer op verhaalniveau.

Nog steeds, HBO Max wilde een verwijzing maken naar Pittsburgh. De brug die we zien tijdens de road trip is de brug die Joel, Ellie, Henry en Sam proberen over te steken als ze uit de stad ontsnappen. Je moet wel van de makers van deze serie houden.

Alone And Forsaken door Hank Williams

Tijdens de reis zien we opnieuw hoezeer Neil Druckmann en Craig Mazin ervoor gezorgd hebben dat de muziek zo belangrijk is als in het spel. In het busje speelt het al Alone And Forsaken door Hank Williams.

Dit thema is nauw verbonden met het originele spel en speelt ook tijdens de reis van Joel en Ellie hier. Zullen we in de toekomst meer muzikale verwijzingen zien? Bedenk dat er al verschillende zijn geweest, waaronder een naar The Last of Us Part 2.

Tijdschrift moment

Het moment waarop Ellie een homo porno magazine in de bus is ook zeer vergelijkbaar met die in het spel, hij maakt zelfs dezelfde grappen en gooit hem uiteindelijk op een zeer vergelijkbare manier uit het raam.

Dit was het detail dat het spel nodig had om Bills seksuele geaardheid te bevestigen en dat degenen die kritiek hadden op aflevering 3 zich niet schijnen te herinneren. De serie maakt het nogmaals duidelijk voor de meer…. “clueless”.

Ik stond aan dezelfde kant

Een andere scène die een kopie is van die in het spel is de hinderlaag van de jagershoewel de locatie iets verandert. De aanleiding voor Ellie en Joel om in de val te lopen, is later de aanleiding voor een heel belangrijk moment van eerlijkheid voor Joel.

De man bekent aan Ellie dat hij het busje niet stopte voor het theater van de plunderaars omdat hij jaren geleden aan dezelfde kant stond, toen hij en Tess, Tommy en andere overlevenden alles deden wat nodig was om verder te gaan.

Muren en deuren geblokkeerd

We zagen dit al in aflevering 2, met de deuren, maar de serie verwijst opnieuw naar cruciale spelmechanismen. De gat in de muur waar Ellie doorheen komt, lijkt erg op die in de twee Naughty Dog titels.

Daarnaast zijn er ook een paar momenten die… knikt naar de gesloten deuren en hoe Ellie eerst door nauwe plaatsen moet gaan om de weg vrij te maken voor Joël, zodat hij kan passeren en zijn weg kan vervolgen.

Ben jij dat, Tommy?

De oorspronkelijke stemacteurs uit het spel hebben de personages in de serie ingesproken, maar The Last of Us neemt de acteurs zelf in levende lijve op in de vorm van cameo’s. Deze aflevering 4 brengt ons een nieuwe.

Perryde bebaarde man tot de tanden bewapend, is een nieuw personage, maar hij wordt gespeeld door Jeffrey Piercedie veel fans zullen herkennen van de stem en motion-capturing van Tommy Miller in het spel.Joel’s broer Tommy Miller (de stem in de originele versie, onnodig te zeggen).

Schietlessen

Een van de sleutelmomenten van deze aflevering is wanneer Ellie schiet een plunderaar neer om Joel’s leven te redden.. De verandering is belangrijk, want in de serie doodt ze de dief niet zoals in het spel, maar er wordt later wel naar verwezen.

Joel leert Ellie omgaan met een pistool op een vergelijkbare manier als in het spel, maar nu met een geweer. Vond je deze scène leuk of had je liever gezien dat Ellie schoot om te doden zoals in het videospel?

Nu is het alleen nog afwachten hoe de serie het vertrek van het stel uit de stad zal aanpassen en hoe ze Henry en Sam zullen portretteren, ook al hebben we ze al een paar momenten gezien. Zijn ze allemaal klaar om weer een slechte tijd te hebben?

Dus hier zijn alle easter eggs, knipogen en verwijzingen naar de games uit afleveringen één, twee en drie, en alle verschillen tussen de serie en het spel tot nu toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *