PS5 en PS4 krijgen hun eigen “Mario Kart Live” met Hot Wheels Rift Rally, een Augmented Reality-spel

PS5 en PS4 krijgen hun eigen “Mario Kart Live” met Hot Wheels Rift Rally, een Augmented Reality-spel

Mario Kart Live: Thuiscircuit is technisch gezien de laatste aflevering in de Mario Kart-saga, die in 2020 uitkomt, rond de 35e verjaardag van Super Mario Bros. alleen voor Schakel. Dit was een innovatief Augmented Reality spel, met echte Mario en Luigi op afstand bestuurde auto’s, racend op banen die je in je huiskamer maakte.

Dit geweldige idee voor Mario Kart Live was het geesteskind van… Velan Studioseen Amerikaans team opgericht door de broers Guha en Karthik Bala, voorheen bij Vicarious Visions met Skylanders.

Drie jaar later hebben ze hun oorspronkelijke idee met een andere licentie, die van speelgoedauto’s, overgenomen. Hot Wheelsdoor de aankondiging van Hot Wheels Rift Rally, die zal worden uitgebracht… op 14 maart 2023… maar deze alleen op PS5, PS4 en iOS apparaten (iPhone en iPad).

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=b0Q0fYl0pH0(/embed)

Hot Wheels Rift Rally is eigenlijk Mario Kart Live…

Het leuke van dit spel is dat het wordt geleverd met een radiografisch bestuurde auto met een camera die het beeld opneemt, dat je vervolgens bekijkt vanaf je tv in het geval van PlayStation, of vanaf je mobiel of Apple tablet.

De doos wordt ook geleverd met vier “controlepunten” die je plaatst om een “denkbeeldig” circuit te creëren in een echte ruimte, zoals de woonkamer van je huis (die moet groot zijn en zonder tapijten om goed te kunnen werken).

Maar in tegenstelling tot Mario Kart Live, waar je alleen met Mario of Luigi kon racen, afhankelijk van welke editie je koos, kun je in Hot Wheels Rift Rally de virtuele versie van je auto de “skin” geven van. 140 klassieke auto’s van de Hot Wheels lijn, en dan afstellen.

Hot Wheels wil zijn merk uitbreiden na de goede smaak van Hot Wheels Unleashed, de arcade racer uit 2021, of zijn DLC in Forza Horizon 5.

En Velan Studios is op zoek om het voortijdige einde van Knockout Cityhun leuke dodgeball spel dat werd uitgegeven door EA, toen EA hun handen in onschuld waste toen Velan het gratis te spelen maakte… en ze gaan uiteindelijk in juni dicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *