Voormalig Retro-ontwikkelaar beslecht debat over de vraag of Metroid Prime Remastered echt een remake is

Voormalig Retro-ontwikkelaar beslecht debat over de vraag of Metroid Prime Remastered echt een remake is

Uren voor de Nintendo Direct (samenvatting hier) vermoedden we al dat er iets op komst was voor de Metroid-serie. Na het succes van Metroid Dread, en in antwoord op de gebeden van vele fans, heeft Nintendo ons verrast met Metroid Prime Remastereddie nu verkrijgbaar is in de Nintendo eShop.

Oké, het is niet Metroid Prime 4 (die ontbreekt nog), maar een remaster van de originele Gamecube Metroid Prime is een geweldig cadeau. Het is een van de beste spellen aller tijden, zonder twijfel.

Alle Nintendo Switch-gamers kunnen zich nu wagen aan Metroid Prime Remastered, een bijgewerkte versie van de titel uit 2002. wordt op 3 maart in fysieke vorm uitgebracht..

In het tijdperk van remasters en remakes vragen velen zich af waarom spellen als Dead Space (EA Motive) worden beschouwd als “remakes”, omdat ze het hele basisspel behouden, afgezien van een paar veranderingen.

In het geval van Metroid Prime Remastered is het tegenovergestelde waar. Ondanks de grote overeenkomsten met het origineel, wijzen sommige fans erop dat het meer een remake is dan een remaster.. Nogal een puinhoop, is het niet?

De verduidelijking van een vroegere Retro

Dit onderwerp zou eigenlijk geen nieuws moeten zijn. Zoals de titel van het spel zelf zegt, Metroid Prime voor Nintendo Switch is een remaster van het originele spel, geen remake. ondanks de visuele verbeteringen die op het eerste gezicht zichtbaar zijn.

XboxEra medeoprichter Nick deelde zijn gedachten over Metroid Prime Remastered op sociale media, waarbij hij opmerkte dat. Nintendo had het een “remake” moeten noemen..

Het is vreemd dat Nintendo Metroid Prime een Remaster noemt, terwijl het in wezen een volledige Remake is, op het niveau van Dead Space of beter.”.

Een uitspraak waar velen het niet mee eens zijn (zoals met dit detail). En het beste voorbeeld is Jack Mathewsvoormalig Retro ontwikkelaar, die heeft verduidelijkt wat Metroid Prime Remastered werkelijk is.

De essentie van het originele Metroid Prime spel zit in Metroid Prime Remastered (Camera’s! AI! Bazen!), vrijwel ongewijzigd. Het is een remaster, geen remake. Het is indrukwekkend en respectvol om te zien wat er nog werkt van het originele spel in deze versie.”.

Met andere woorden, het gaat hier niet om de graphics (die uiteraard beter zijn), maar in de speelbaarheid en mechanismen die Metroid Prime Remastered bevat (en handhaaft).

Als we het vergelijken met het Gamecube origineel (echt tovenarij voor een spel uit 2002), zien we dat. de meeste aspecten zijn bijna identiekzowel speelbaar als esthetisch (maar niet technisch).

Een heel ander voorbeeld is Capcom’s Resident Evil 2 Remake.. Het is een getrouwe versie van het origineel, maar verandert de gameplay en sommige mechanieken, dus het is een remake en geen remaster.

Metroid Prime Remastered is verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor een prijs van 39,99 euro. Als je liever de fysieke editie in handen krijgt, moet je wachten tot 3 maart, wanneer hij in de winkels ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *