Hogwarts Legacy heeft ernstige prestatieproblemen op PC, en fans wachten op dag 1 ‘fix’.

Hogwarts Legacy heeft ernstige prestatieproblemen op PC, en fans wachten op dag 1 ‘fix’.

Hogwarts Legacy is de meest besproken release van de maand, en waarschijnlijk van het jaar. Hoewel de officiële releasedatum vrijdag 10 februari is, begon de early access op dinsdag, en het breekt nu al records op Twitch.

Hogwarts Legacy is gelanceerd op PS5, Xbox Series X/S en PC. De PS4 en Xbox One versies komen in april uit, en de Switch versie in juli… al heeft Avalanche Software nog werk voor de boeg met patches en updates voor de game, vooral op de PC.

Over het algemeen zijn PC spelers van Hogwarts Legacy niet erg blij met de eerste uren van het spel. De optimalisatie laat veel te wensen over en er zijn prestatieproblemen, met verschrikkelijke FPS-dalingen, vooral in cinematics.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=XmRb11q2WjY(/embed)

De problemen van Hogwarts Legacy op de PC

In het algemeen merken bijna alle pc-gamers die last hebben van de prestaties van Hogwarts Legacy op dat de problemen pas na de introductie van het spel optreden, wanneer ze op Zweinstein aankomen.

Een door HobbyConsolas geïnterviewde gebruiker met een PC die voldoet aan de aanbevolen eisen, met een processor Ryzen 260016GB RAM en een grafische kaart RTX 3060 tistelt dat het spel draaide op High/Ultra met DLSS in quality mode en rond de 45/60 fps bij de introductie van het spel.

Maar bij aankomst op de school, en het doorlopen van de huiskeuze ceremonie, daalden de beelden per seconde drastisch. De oplossing was om een prestatietest uit te voeren die de computer zou analyseren om de aanbevolen grafische instellingen in te voeren, wat betekende het verlagen van alle instellingen naar mediumzonder RTX en met DLSS in prestatiemodus.

En toch haalde hij bijna nooit 60 fps. Het vreemdste was dat zelfs als je de fps-cap verlaagde naar 30, het spel daar nog steeds onder bleef, tussen 23 en 29 frames per seconde.

Er zijn een paar manieren om de prestaties te verbeteren. Een van de meest directe oplossingen was Vsync uitschakelen (verticale synchronisatie) die de vertragingen aanzienlijk vermindert, hoewel niet genoeg om het spel te “repareren”.

Een andere optie zijn de drivers van Inteldie als eerste officiële gamedrivers heeft uitgebracht die de prestaties kunnen verbeteren.

Fans die rigs hebben waarmee ze het spel in theorie naar ultra zouden kunnen verplaatsen, klagen dat deze problemen het spel bijna onspeelbaar maken. Dit is het geval voor vele anderen, zoals TheLuckyFoxdie zegt dat “je er niet van kunt genieten” of TheTitan die zegt dat “binnen Zweinstein of Hogsmeade” verschrikkelijk is.

Aangezien de officiële lancering op 10 februari is, verwachten velen een dag 1 patch dat die problemen oplost… hoewel veel spelers zich ergeren aan een PC versie die niet de prioriteit van Avalanche Software leek te zijn.en dat betekent dat PC gamers misschien niet hebben kunnen profiteren van de early access dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *