The Legend of Zelda Tears of The Kingdom is de Nintendo exclusive die de meeste ruimte inneemt op Nintendo Switch

The Legend of Zelda Tears of The Kingdom is de Nintendo exclusive die de meeste ruimte inneemt op Nintendo Switch

We herinneren ons allemaal de hype die Zelda Breath of the Wild in 2017 vormde. Maanden later zou het worden gekroond tot GOTY, en tot op de dag van vandaag wordt het beschouwd als een van de beste (zo niet de beste) Nintendo Switch exclusive. The Legend of Zelda Tranen van het Koninkrijk wil het overtreffen, wat niet gemakkelijk zal zijn.

Dit spectaculaire vervolg ligt op 12 mei in de winkels en is bedoeld om een meesterwerk op te volgen en tevens het leven van de Nintendo Switch af te sluiten.

Het is onbevestigd, maar verschillende bronnen suggereren dat Zelda Tears of the Kingdom… de laatste grote first party exclusive (van Nintendo zelf). voor de hybride console. Dan hebben we in juni het geweldige Pikmin 4.

In de verschillende trailers en video’s die we hebben gezien (zoals in Nintendo Direct), is het al heel duidelijk dat Tears of the Kingdom een enorm spel is. En je weet het: hoe groter het spel, hoe groter de GB.

Wanneer komt The Legend of Zelda Tears of the Kingdom op Nintendo Switch? Gelukkig is dit een feit dat we al weten, want verschillende versies van de eShop geven al aan…

De grootste (en meest epische) exclusiviteit van de Switch

In 2022 zagen we enkele van de meest ambitieuze exclusives van de console. Bijvoorbeeld titels als Splatoon 3, Pokémon Scarlet en Purple of Bayonetta 3 (vooral deze). liet zien dat de hybride console nog verder kan gaan.

Maar zelfs onze geliefde heks van PlatinumGames is niet opgewassen tegen de taak van Zelda Tears of the Kingdom. In één oogopslag is het al de meest ambitieuze game ooit gemaakt voor Switch.

Een blik op de listing van het spel op de Nintendo eShop onthult de grootte in GB, zodat je er ruimte voor kunt maken op het interne geheugen van je console (of SD-kaart).

We hebben het over een grootte van 18.2GBdie logischerwijs niet zoveel ruimte inneemt als we het spel fysiek kopen (bij Xtralife is het 10 euro goedkoper). Echter, in digitaal formaat zal het meer dan de helft van de opslagruimte beslaan op Nintendo Switch.

Als je geen SD-kaart hebt, raden we je zeker aan er een te halen voor 12 mei. Anders, heb je nog maar ongeveer 12GB vrije ruimte over. bij het installeren van Tranen van het Koninkrijk.

Dit monumentale cijfer is geen record voor alle spellen op het systeem (sommige zoals Doom Eternal of The Witcher 3 overtreffen dit cijfer), maar het is een record voor exclusieve en door Nintendo ontwikkelde titels.

Als zodanig is Zelda Tears of the Kingdom… de grootste Switch exclusieve game sinds de lancering van de Switch.. Het overtreft ook Breath of the Wild (14,7GB) en Bayonetta 3 (14,82GB).

Het is waar dat Tranen van het Koninkrijk is duurder dan zijn voorganger (alleen in Noord-Amerika).maar dankzij deze Nintendo Switch Online functie kun je het spel goedkoper kopen in het Verenigd Koninkrijk.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom landt hierna op Nintendo Switch 12 mei. Mocht je het origineel nog niet gespeeld hebben, dan kun je profiteren van de 30% korting in de eShop en het kopen (of de uitbreidingspas krijgen) voor 48,99 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *