Troy Baker, de acteur die Joel speelt in The Last of Us, vond het idee om van het spel een tv-serie te maken aanvankelijk maar niks.

Troy Baker, de acteur die Joel speelt in The Last of Us, vond het idee om van het spel een tv-serie te maken aanvankelijk maar niks.

De première van The Last of Us op HBO Max heeft de serie weer op ieders lippen gelegd. Over het algemeen is de seriebewerking van het legendarische videospel van Naughty Dog krijgt het veel aandacht, maar voor de release.., waren een paar fans sceptisch.

De twijfels zijn begrijpelijk, aangezien niet alle videogame-adaptaties altijd goed zijn uitgepakt. En kijk uit, want Het waren niet alleen fans en gamers die bedenkingen hadden…maar ook de cast die de personages van The Last of Us tot leven bracht in het videospel.

Troy Baker, Joels stem en motion-capture acteur, behoorde tot degenen die enigszins terughoudend waren. en zag het spel niet helemaal een bewerking krijgen door HBO Max.

Joel’s twijfels met The Last of Us op HBO max.

De ervaren acteur, altijd geassocieerd met de wereld van de videospelletjes heeft met Wired over deze kwestie gesproken en erkend dat had hij het niet allemaal voor elkaar met The Last of Us serie.:

Ik had een heel specifieke kijk op deze personages. Zozeer zelfs dat ik met Neil sprak van, “We hebben dit al gedaan, we hebben het al opgenomen, we hebben het al op muziek gezet, we hebben het al naar buiten gebracht.” en mensen hebben het verhaal beleefdmerkte hij op.

Dus waarom doen we dit?” Hij zegt: “Omdat er uiteindelijk mensen zijn die geen controller oppakken en het verhaal spelen. En ik denk dat deze personages zichzelf kunnen redden in elk medium.”

Baker had echter toegang tot de scripts voor de serie en… Hij zag uiteindelijk dat het materiaal echt goed was…die hem hielp Neil Druckmann’s positie te begrijpen.

Ik was sceptisch. Toen las ik het script. Er waren momenten dat ik het las waar ik dacht, “Oh, man, dat is echt goed”. Ik wilde dat mijn versie de enige echte versie zou zijn, maar wat ik geweldig vond aan het proces van het maken van de tv-show is dat ik begreep dat deze iteratie de waarde van dit verhaal en de waarde van deze personages en de waarde van deze wereld bewijst.

Hoe vind je de serie? De waarheid is dat er voor het originele materiaal wordt gezorgd. In feite worden duidelijke verwijzingen en hommages opgenomen, zoals de acteur die Perry speelt wordt gespeeld door Jeffrey Pierce (stem en motion capture door Tommy Miller).

Troy Baker is de afgelopen dagen aan het woord geweest en heeft ons een aantal zeer interessante uitspraken nagelaten. De acteur weet niet of The Last of Us Part 3 in ontwikkeling is, maar hij zou er graag bij betrokken zijn als dat zo is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *