Verschillende screenshots van Resident Evil 6.5, de alpha-versie van Resident Evil 7 met Leon en Sherry in de hoofdrol, zijn uitgelekt.

Verschillende screenshots van Resident Evil 6.5, de alpha-versie van Resident Evil 7 met Leon en Sherry in de hoofdrol, zijn uitgelekt.

Zelfs nu nog zijn we verbaasd over de grote ommezwaai die Capcom maakte met Resident Evil 7. Weliswaar deden ze het al met Resident Evil 4 (die op 24 maart een remake krijgt), maar met het zevende deel lieten ze alle fans met een verwrongen gezicht achter. En geen wonder.

Naar aanleiding van Resident Evil 6, een spel dat door fans werd bekritiseerd, maar waarvan de verkoopcijfers goed waren.Dus, Capcom moest nadenken over wat te doen met Resident Evil 7. Focussen op hetzelfde, of opnieuw innoveren?

Eindelijk hadden we een uitstekende survival horror, die de horror van de eerste Resident Evil redde, met een first-person formule die dicht bij Outlast of Amnesia ligt, met vleugjes Texas Chainsaw Massacre.

Het lijdt geen twijfel dat Resident Evil 7 de genegenheid van bijna alle fans heeft gewonnen. Maar, wist je dat Capcom met iets heel anders bezig was?

Gisteren zijn de eerste details van de Resident Evil 7 alpha, intern bekend als Resident Evil 6.5…die radicaal anders was dan wat we uiteindelijk kregen. En screenshots zijn nu beschikbaar…

De ”andere” Resident Evil 7 met Leon Kennedy en Sherry

De insider Dusk Golemeen steunpilaar in de Resident Evil gemeenschap, heeft de bevindingen van een artiest gedeeld, die niet alleen aan deze alpha heeft gewerkt, maar ook aan andere Resident Evil games zoals Village en Resident Evil 3.5.

De beelden spreken voor zich. Meer dan een Resident Evil 7, wat we zien is… een Resident Evil 6 met kleine verbeteringen.die zelfs meer doet denken aan een Revelations qua gameplay en visuele stijl.

Het idee was dat deze Resident Evil 7 zou zich afspelen in Europa, in een stad vergelijkbaar met Venetië (Italië).maar met enkele veranderingen. Daglichtinstellingen waren heel gewoon.

Een fundamentele factor van deze alfa was water. De Venetiaanse setting voerde ons door de verschillende kanalen, en zelfs met bepaalde momenten in de riolering van de stad.

Voordat hij voor Ethan Winters koos, besloot Capcom dat… Leon S. Kennedy en Sherry Birkin zouden de hoofdrol spelen in Resident Evil 7.. Ja, Sherry is het meisje uit Resident Evil 2, dat een hoofdpersoon wordt in Resident Evil 6.

Capcom werkte oorspronkelijk aan deze versie van Resident Evil 7. eind 2012 en begin 2013waardoor de release veel eerder zou zijn gekomen (uiteindelijk zou het zevende deel in 2017 uitkomen).

Een zeer opvallend element van deze 6.5. versie is dat het enkele ”beslissing” sequenties bevatte, in navolging van de QTE stijl en ”vecht of vlucht” momenten van Nemesis in Resident Evil 3.

Eindelijk Capcom besloot dit project te schrappen en voor iets radicaal anders te gaan.. Wie weet hadden we deze Resident Evil 6.5. wel leuk gevonden, maar we houden toch vast aan de definitieve Resident Evil 7.

Wat de toekomst van Capcom’s saga betreft, lijkt het erop dat de Resident Evil-franchise doorgaat met een negende deel, hoewel er nog steeds sprake is van een Revelations 3 in de toekomst. Eerst krijgen we de remake van Resident Evil 4die op 24 maart arriveert op PS5, PS4, Xbox X|S Series en PC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *