Alan Wake 2 is goed op weg en Remedy herhaalt dat het dit jaar uitkomt

Alan Wake 2 is goed op weg en Remedy herhaalt dat het dit jaar uitkomt

Alan Wake 2 het komt steeds dichterbij. Op de kalender van meest geanticipeerde games van 2023 staat Alan Wake 2 niet als een van de eerste op onze radar, maar Remedy bevestigde enige tijd geleden dat de game dit jaar 2023 uitkomt, en de plannen zijn niet veranderd: de ontwikkeling gaat goed.

Vandaag, Remedy Entertainment heeft zijn financiële resultaten voor het kwartaal tussen oktober en december 2022 bekendgemaakt, met negatieve maar bemoedigende gegevens. Ze hebben vijf spellen in ontwikkeling, en hun plannen zijn om om één nieuw spel per jaar uit te brengen vanaf 2023, die Alan Wake 2.

Alan Wake 2 is in volle productie. Het spel heeft binnenkort al zijn inhoud en is nu van begin tot eind speelbaar. Dan gaan we verder met het polijsten van de ervaring…“.

Alan Wake Remastered is niet winstgevend geweest, maar verwacht een verkoopboost in de aanloop naar het vervolg

Remedy sprak ook over Alan Wake Remastered, dat in 2021 uitkomt, elf jaar na het origineel, dat exclusief voor de Xbox 360 en pc was. Hoe gevierd het ook was, het was niet winstgevend voor Remedy: het dekte de kosten, “maar het heeft geen royalty’s opgeleverd”.

We verwachten echter dat de verkoop rond de release van Alan Wake 2 zal aantrekken en dat fans en nieuwe spelers het originele verhaal zullen willen herontdekken op next-gen consoles.“.

Het is de moeite waard te onthouden (als u er niet van gehoord hebt, nemen we het u niet kwalijk) dat Alan Wake Remastered is uit op Switch in oktober 2022, met bijna geen reclame… omdat het technisch een zeer slechte versie bleek te zijn (hoewel native naar de console, in tegenstelling tot zijn Control Cloud Version port).

Sam Lake wil een vervolg maken op Alan Wake dat duidelijker neigt naar survival horror, hoewel ze erkennen dat veel gamers nieuw zullen zijn, dus het spel is ook bedoeld voor nieuwkomers.

Laten we niet vergeten dat Alan Wake tot hetzelfde universum behoort als het bekroonde Controledie ook een vervolg krijgt, Control 2, dat zich momenteel in de conceptfase bevindt, en daarvoor een multiplayer spin-off in een game-as-a-service model, Codename Condor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *