Verkoop van PlayStation 5 in het Verenigd Koninkrijk met bijna 100% j-o-j gestegen

Verkoop van PlayStation 5 in het Verenigd Koninkrijk met bijna 100% j-o-j gestegen

PlayStation 5 is een object van verlangen geweest voor de twee jaar sinds de lancering in november 2022. En hoewel dat zo blijft, en het nog steeds wat moeilijk is om een winkel te vinden met onmiddellijke voorraad, is het merkbaar dat er dingen veranderen, en Sony heeft zijn doel bereikt om de productie van PS5-consoles te verhogen.

Een duidelijk voorbeeld komt deze week van Verenigd Koninkrijkmet algemene verkoopgegevens van de industrie voor de maand januari. PS5 was de best verkochte console, gevolgd door Switch en Xbox X/S Series.

Maar dat is het nieuws niet, het zijn de relatieve gegevens. Sony heeft 98% meer PS5-consoles verkocht in het Verenigd Koninkrijk in januari 2023..

De PS5 verkoop stijgt jaar op jaar, terwijl Verkoopcijfers van Switch en Xbox Series dalen.

Januari 2023 lanceringen komen ook in het VK niet van de grond.

De softwareverkoop (videospellen in fysiek en digitaal formaat) zijn ook licht gedaald ten opzichte van januari 2022, grotendeels door de afwezigheid van een spel als Pokémon Legends Arceusdie uitkomt op 28 januari 2022.

Er zijn enkele grote releases geweest in januari, maar geen daarvan heeft zelfs maar de top 5 gehaald, met daaronder FIFA 23, GTA 5, Call of Duty Modern Warfare 2, Red Dead Redemption 2 en God of War Ragnarok.

Dead Space is het eerste nieuwe spel dat in de tip verschijnt, op positie 6. Fire Emblem Engage debuteert als het 12e best verkopende spel van de maand, en Forspokende grote PS5 exclusive, debuteert op een lage 16e plaats.

PS5 is niet alleen in het VK in een stroomversnelling gekomen. In Japan, een zeer “nincentrische” markt, verkocht de PS5 vorige week voor het eerst in maanden meer dan de Switch. De verkoop van Switch begint te vertragen, hoewel er voorlopig geen plannen zijn om de prijs van de console te verlagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *