Wat is Twitch en hoe werkt het: een account aanmaken, geld verdienen met Twitch, hosten, invallen en verschillen met YouTube?

Wat is Twitch en hoe werkt het: een account aanmaken, geld verdienen met Twitch, hosten, invallen en verschillen met YouTube?

Twitch is al een aantal jaren het belangrijkste platform voor live-uitzendingen. Het paarse bedrijf heeft zich gepositioneerd als een van de krachtigste digitale entertainment media van het moment..

Dus, als je nog steeds een beetje verloren bent over hoe Twitch werkt en alles achter de uitzendingen, streamers, de inhoud die ze produceren en hoe het werkt, vrees niet, want hier beantwoorden we al je vragen.

In dit artikel vindt u alle informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat Twitch inhoudt. en waarom het het platform is dat de traditionele media omver wil werpen.

Hier vindt u de basispunten die we zullen bespreken, waaronder. hoeveel geld je kunt verdienenwie zijn de grote namen op Twitch buiten Ibai en nog veel meer.

Alles wat je moet weten over Twitch:

De geschiedenis van Twitch, de banden met Amazon en het heden van het platform.

Natuurlijk, Twitch kwam niet uit het niets en alle succes is gebaseerd op principes die niet veel mensen kennen. Laten we beginnen met het begin van dit platform, dat al in 2007 werd bedacht.

Het moederbedrijf dat het leven zou schenken aan Twitch, Justin.tv, werd opgericht door Justin Kan en Emmet Shear met het doel inhoud van een aantal entertainmentgebieden samen te brengen, waaronder videogames, een categorie die kort daarna explodeerde in populariteit.

Het duurde echter tot 2011 toen het bedrijf besloot om videogame-gerelateerde inhoud volledig te scheiden van. om vorm te geven aan TwitchTV. Hier begint de reis van groei en consolidatie voor het paarse platform dat nu zijn hoofdkantoor heeft in San Francisco, VS.

Sindsdien, Twitch is niet gestopt met aankomen dankzij miljoeneninvesteringen. en is zelfs in concurrentie gekomen met bedrijven als Google en Netflix. Zozeer zelfs dat in 2014 een voorakkoord werd bereikt met Google voor de overname van Twitch door YouTube.

Het potentieel van het platform was duidelijk en het moederbedrijf, Justin.tv, moest sluiten om zich uitsluitend te kunnen concentreren op deze dochteronderneming die een imperium begon te vormen. Het was toen dat Amazon heeft Twitch overgenomen voor 970 miljoen dollar…na de mislukte deal met Google.

Sindsdien heeft Twitch zijn macht en middelen sterk uitgebreid door allerlei dienstverlenende bedrijven op te kopen en functies toe te voegen om zijn livestreams steeds beter bekijkbaar en handig te maken voor degenen die inhoud creëren.

De band met Amazon en Prime Video is gegroeid met maatregelen zoals Twitch Prime, dat in 2021 zou worden omgedoopt tot Prime Gaminghoewel dit niet de belangrijkste bom was die het bedrijf in de loop van het jaar deed schudden.

Twitch werd in zijn geheel gehackt in een van de meest spraakmakende computerhacks van de laatste tijd. De broncode van het platform, de betalingen aan meer dan 2 miljoen streamers en heel wat andere gevoelige informatie werden gepubliceerd op een aantal fora.

Hoe Twitch werkt: wat het live platform je laat doen.

Twitch is een platform dat zijn plaats tussen de grote sociale netwerken heeft verdiend dankzij het feit dat het zich heeft weten te onderscheiden van de rest en een eigen, uniek model heeft ontwikkeld. De livestreams van Twitch zijn bijzonder en dat geldt ook voor de manier waarop het zich met zijn publiek bezighoudt.

Elke gebruiker met een beetje fatsoenlijke apparatuur kan beginnen met streamen; maar niet iedereen wil alleen maar beroemd worden, Twitch kan worden gebruikt als entertainmentmedium.

Gebruikers kunnen hun streamers De streamers kunnen ook communiceren met hun eigen publiek en content creators dankzij een online chat die allerlei mogelijkheden biedt.

Bovendien kunnen ze door zich te abonneren of te doneren veel nauwer verbonden zijn met hun favoriete streamers met unieke berichten of door toegang te krijgen tot speciale functies zoals het ontgrendelen van exclusieve emoticons, polls en nog veel meer.

Is Twitch gratis?

Het aanmaken van een Twitch-account is volledig gratis. en vereist geen enkele vorm van betaling. Er zijn ook geen extra kosten verbonden aan het bekijken van de uitzendingen van gebruikers, en ze kunnen zelfs zonder account worden bekeken, hoewel je ze dan alleen als zodanig kunt bekijken (niet interactief).

Twitch zal nooit eisen dat je betaalt om bij het platform te horen, maar dat betekent niet dat je niet kunt doneren aan makers van inhoud of geen toegang hebt tot de voordelen van een premium abonnement, waarvoor je regelmatig geld moet betalen.

Hoe maak je een Twitch-account aan?

Maak een Twitch-account aan is een heel eenvoudig proces dat u slechts een paar stappen kost en waarvoor u slechts aan een paar eisen hoeft te voldoen.

De waarheid is dat u op verschillende manieren een account kunt aanmaken, hetzij via de browser van uw pc, hetzij via uw mobiele apparaat. De eerste optie vereist dat u de website https://www.twitch.tv bezoekt en
selecteer de “Registreer” optie rechtsboven op de pagina.

Eenmaal geselecteerd moet u een formulier invullen en een gebruikersnaam kiezen. U moet ook een wachtwoord invoeren, het e-mailadres dat u aan de account wilt koppelen en uw geboortedatum.

Als u besluit de registratie via een mobiel apparaat te voltooien, kunt u het beste download de Twitch-applicatie voor Android of iOS en selecteer de “Registreer” optie.

Zodra u dit hebt gedaan, wordt u gevraagd een soortgelijk formulier in te vullen waarin u wordt gevraagd uw e-mailadres te verifiëren door het te koppelen aan uw telefoonnummer, zodat u meldingen kunt ontvangen, op bepaalde kanalen kunt chatten of uw account kunt herstellen.

Hoe stream of livestream je op Twitch

En dan komt het moment dat veel mensen lid worden van Twitch: stream (ook wel live streaming genoemd). Dit is wat het paarse platform definieert en waarom een groot deel van de gebruikers met deze wereld kennis maakt.

Om te kunnen livestreamen heb je apparatuur nodig met een aantal specifieke kenmerken.zoals een processor met minimaal 4 kernen of een RAM-geheugen van meer dan 8 GB. Daarnaast moet u ook streaming software zoals OBS of StreamYard geïnstalleerd hebben.

Natuurlijk is het ook raadzaam om een goede internetverbindingDit bepaalt de kwaliteit van uw stream in aspecten zoals de resolutie of de vloeiendheid van de livestream. Zodra we dit allemaal hebben ingesteld, is het tijd om onze livestream binnen het platform te configureren met behulp van tags, titels en categorieën zoals Gewoon chatten of het videospel dat we gaan spelen.

Natuurlijk, is het mogelijk om live te streamen op Twitch vanaf andere platforms dan een PC. Bijvoorbeeld vanaf PS5, PS4, Xbox Series X|S of Xbox One consoles is ook toegestaan en er is geen software nodig, alleen het downloaden van de Twitch app.

Op uw mobiele telefoon kunt u ook live streamen als je zoekt naar de “Live” optie in de Twitch app. Bedenk dat hoe beter het apparaat is, hoe minder problemen u zult hebben. Het uitzenden van een stream kost veel middelen.

Hoe geld verdienen met Twitch

Inderdaad, kun je ook geld verdienen met je werk op Twitch.Net als andere toepassingen zoals YouTube of TikTok. Hoewel het natuurlijk altijd nodig is om aan een aantal eisen te voldoen als we onze live-uitzendingen in rekening willen gaan brengen.

Om u in staat te stellen te beginnen inkomsten genereren via TwitchOf het nu gaat om abonnementen, views, reclame, donaties en meer, je moet affiliate worden en daarvoor moet je drie dingen laten zien:

 • Minimaal 50 volgers hebben
 • Hebben gemiddeld 3 kijkers per live optreden.
 • Heruitzending van minimaal 500 minuten op 7 verschillende dagen in de afgelopen 30 dagen.

Zodra je dit hebt kun je Twitch vragen om je toe te staan je livestreams te monetariseren. Hoewel je moet weten dat er een ander niveau is waarmee je veel meer opties en impact binnen het platform ontsluit.

En dat is dat je “Twitch Partnermaar ook hier moet u als gebruiker van het paarse platform aan een reeks eisen voldoen. Dit is waar u rekening mee moet houden als u een aanvraag wilt indienen om partner te worden:

 • Je moet 25 uur in 12 verschillende dagen hebben uitgezonden.
 • Een gemiddelde van 75 kijkers voor elke live-uitzending
 • Deze cijfers overschrijden in een periode van 30 dagen.

Door dit alles samen te voegen kunnen we geld gaan verdienen aan onze aanwezigheid op het platform. Als zodanig, er is geen vast salaris op Twitch en het platform laat je het verdiende geld pas opnemen als je 50 euro hebt bereikt.

Beoordeel hoeveel geld je kunt verdienen op Twitch is een complexe kwestie waarbij te veel factoren een rol spelen. Een groot deel van de inkomsten komt echter uit abonnementen, waarop wij hieronder nader ingaan.

Twitch abonnementen en Amazon Prime tie-in.

Twitch-abonnementen betreffen zowel streamers als Twitch-kijkers en -gebruikers. Dit is de de meest gebruikte methode om geld te verdienen op het platform.omdat het een vaste maandelijkse betaling is die wordt gedeeld tussen het platform zelf en zijn streamers.

Door je te abonneren op een streamer begin je hen financieel te steunen voor een bepaalde periode. Hierdoor kan de streamer livestreams blijven maken en groeien, omdat hij/zij voordelen krijgt voor zijn/haar werk.

Als u besluit een abonnement te nemen, zult u bovendien krijgt een aantal voordelen voor het verlenen van steun. Enkele van deze voordelen zijn de mogelijkheid om livestreams zonder advertenties te bekijken, het ontgrendelen van exclusieve badges of emoticons in de chat van de streamer, en meer.

Er zijn momenteel drie abonnementsniveaus met verschillende prijzen waarvoor de streamer meer of minder geld krijgt: het eerste niveau zijn. 4,99 euro per maand waarbij de streamer 50% krijgt, de tweede 9,99 euro (60%) en het derde niveau van 24,99 euro per maand kunt u 80% innen.

Elk abonnement wordt elke maand verlengd, maar er is een manier om u “gratis” te abonneren en dat is via uw account bij Amazon Prime. De premiumdienst van het bedrijf is gekoppeld aan Twitch en als je uiteindelijk ook je accounts op beide platforms koppelt, ontgrendel je een zeer interessante optie.

Met je Amazon Prime account kun je je gratis abonneren op een Twitch kanaal. (niveau 1) voor één maand (het abonnement wordt aan het einde van de periode niet verlengd). Dit geeft je toegang tot veel van de hierboven genoemde voordelen en andere voordelen die verbonden zijn aan Prime Gaming.

Je kunt bijvoorbeeld beloningen claimen in games als League of Legends of Valorant en zelfs toegang krijgen tot gratis maandelijkse games. Om u te abonneren, logt u in op het profiel van een streamer en selecteert u de desbetreffende optie.

Wat zijn Twitch bits

Zoals we al eerder zeiden, Twitch-gebruikers kunnen op vele manieren geld verdienen. Een daarvan (heel gebruikelijk) is donaties. Naast de mogelijkheid om echt geld te doneren aan streamers, is het ook mogelijk om een eigen virtuele valuta genaamd Bits.

Door Bits te doneren ontgrendel je ook beloningen en badges die je donateursstatus in de ogen van elke streamer kunnen bewijzen. Echter, Bits hebben een andere waarde dan echte valuta. en een deel van de donatie gaat ook naar het bedrijf, niet alleen naar de streamer.

Als je bijvoorbeeld 100 bits doneert, gaat ongeveer 0,4 dollar van dat geld rechtstreeks naar Twitch. Dit is een tabel van gelijkwaardigheid tussen de hoeveelheid bits en het daadwerkelijk gedoneerde geld, hoewel er in de loop der tijd altijd variaties worden vastgesteld:

 • 100 Bits €1,50.
 • 300 Bits is iets meer dan 3 euro
 • 500 Bits zijn ongeveer 5,50 euro
 • 1500 zou ongeveer 21 euro zijn.
 • 5000 Bits is ongeveer 70 euro
 • 10000 Bits is iets meer dan 135 euro
 • 25000 Bits is gelijk aan 336 euro

Wat is hosting op Twitch

In de loop der jaren heeft Twitch zijn eigen taal ontwikkeld en veel van zijn acties kunnen een beetje vreemd zijn als je niet bekend bent met het platform. Een van de populairste opties hier is gastheer of gastvrouw.

In principe is het maken van een host op Twitch. “Een livestream van een andere streamer op je kanaal opnieuw uitzenden als je offline of ingelogd bent.. Al je kijkers zien de streamer die je hebt gehost op een door jou gekozen tijdstip.

Elke gebruiker kan dit doen en je hoeft er geen affiliate of partner voor te zijn. Dit is wat je moet doen om een kanaal te hosten vanaf je PC of mobiel:

Je moet de chat van het kanaal dat je wilt hosten invoeren en typ het commando ‘/host’ samen met de naam van het kanaal dat je wilt hosten.. Vanaf dan kunnen jij en je kijkers die stream bekijken en kun je er ook live commentaar op geven. Wanneer u de host wilt beëindigen, typt u ‘/unhost’ in de chat.

Als gastheer vanaf de mobiel is er een eenvoudigere optie dat is de stream invoeren die je wilt hosten en zoeken naar een klein pijltje waar de optie “Host kanaal” tevoorschijn komt. Er is zelfs de mogelijkheid om automatisch te hosten door aanbevolen kanalen te markeren.

Eigenlijk is het idee van hosting om de verschillende gemeenschappen van streamers en hun kijkers met elkaar te verbinden, want samenwerking komt iedereen ten goede. En dit hangt nauw samen met onze volgende termijn.

Wat is een inval op Twitch

En een andere van de belangrijkste acties op Twitch is rooftochten of overvalleneen term die nauw geassocieerd wordt met videogames en die het mogelijk maakt om stuur alle kijkers van de ene streamer naar de andere. die is live op dat moment.

Dit wordt meestal gedaan wanneer een maker van inhoud gaat stoppen met uitzenden. Op dat moment kan hij met een eenvoudig commando zijn hele publiek laten verhuizen naar het Twitch-kanaal van een andere collega-contentmaker.

Je moet gewoon typ “raid/” gevolgd door de naam van het kanaal waarnaar je de raid wilt sturen.. Op dat moment ziet de streamer die al deze mensen live ontvangt een bericht in zijn of haar chat waarin staat hoeveel nieuwe kijkers hij of zij heeft ontvangen en van wie.

Compatibele apparaten en hoe u Twitch op een tv kunt bekijken.

Door de media-explosie die Twitch heeft gehad, kan het platform op bijna elk elektronisch apparaat worden bekeken, inclusief de nieuwste televisies. Vrijwel elke Smart TV heeft de Twitch app in huis..

Er zijn echter enkele uitzonderingen, waarop wij hier zullen wijzen. Bijvoorbeeld het merk Samsung wordt niet geassocieerd met het paarse platformdus als je Twitch op hun tv’s wilt bekijken, moet je je toevlucht nemen tot Chromecast of apps van derden.

Als u geen compatibele TV hebt, kunt u altijd uw toevlucht nemen tot een PS5, PS4, Xbox serie X|S o Xbox One zodat je Twitch kunt bekijken vanaf een handiger scherm.

Natuurlijk, in Android en iOS mobiele apparaten die ook kan worden gecombineerd met “screen sharing” als je een geschikte TV hebt.

Hoeveel abonnees Ibai heeft en de belangrijkste rekeningen.

Het aantal abonnees (niet te verwarren met volgers) kan aanwijzingen geven over hoeveel een streamer per maand kan verdienen. Helaas, de stroom abonnementen is zeer gevarieerd gedurende het jaar.hoewel we de huidige cijfers kunnen lenen voor de meest ondersteunde op Twitch.

Binnen de Hispanic gemeenschap, Ibai onderscheidt zich van allen met ongeveer 40.000 abonnees.Auronplay met 39.000, gevolgd door IlloJuan met 32.000 en El Rubius met 16.000. Deze cijfers komen overeen met het begin van 2023, maar de beste manier om ze te meten is via websites als TwitchTracker.

Op dit moment, HASANABI is met 69.802 subs de meest gevolgde Twitch streamer. iets voor op XQC met 69.249. Op deze website kun je het aantal abonnees zien en welke categorie ze zijn.

Wat is het grootste aantal kijkers in de geschiedenis van Twitch?

Het hoogste aantal kijkers ooit geregistreerd op een Twitch livestream was 3.356.464 miljoen. Dit handelsmerk behoort toe aan Ibaidie dit cijfer bereikte tijdens de gouden minuut van La Velada del Año 2 op 25 juni 2022.

Er zijn echter andere grote momenten op het platform geweest die een enorm aantal live kijkers hebben geregistreerd, zoals de onthulling van de Fortnite skin van TheGrefg op 11 januari 2021 met een piek van 2.470.347 of de onthulling van PlayStation 5 met 1.014.646 kijkers.

Verschillen tussen Twitch en YouTube: waar verdien je meer geld mee?

YouTube heeft live streaming op het platform ook sterk gestimuleerd, hoewel het op bepaalde punten achterblijft bij Twitch. Een daarvan is monetisatie, die iets minder aantrekkelijk is voor makers van inhoud.

Echter, elk platform heeft een aantal voordelen, nadelen en gemeenschappelijke kenmerken. De eerste is dat je consequent moet zijn, want je moet een aantal doelen halen om geld te gaan verdienen.

Als je er eenmaal bent, biedt Twitch de voordelen van een opkomend medium. Je kunt een groot aantal mensen bereiken en dat vertaalt zich in zeer uiteenlopende inkomsten dankzij de verschillende vormen van monetisatie, zoals we eerder hebben gezien.

Het affiliate programma maakt monetisatie veel sneller. en de uitgezonden inhoud kan aantrekkelijker zijn voor een merk, omdat de streamer veel natuurlijker met zijn publiek omgaat dan op YouTube.

Maar het legendarische videoplatform maakt het gebruik van SEO-tools mogelijk om zeer specifieke sectoren te bereiken en de meer sociale aspecten ervan, zoals de mogelijkheid om afbeeldingen of enquêtes naast de video’s te plaatsen, maken optimaal gebruik van de gemeenschappen van elke maker.

In het kort, Twitch en YouTube zijn heel verschillend, maar tegelijkertijd vergelijkbaar. In feite is een van de meest gebruikte strategieën om meer geld te verdienen het opnieuw uploaden van Twitch live streams naar YouTube, zodat je je inkomsten kunt maximaliseren.

Tot zover onze bespreking van Twitch, een uniek platform dat het paradigma op het gebied van communicatie al begint te veranderen en dat van tijd tot tijd aspecten probeert te verbeteren met als doel te blijven groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *