6 rariteiten van Sonic the Hedgehog 2: SEGA’s beste egelgame?

6 rariteiten van Sonic the Hedgehog 2: SEGA’s beste egelgame?

Sonic the Hedgehog was een grote hit voor SEGA, maar… Sonic the Hedgehog 2 deed wat het moeilijkste van alles leek, de supersonische platformers van de Mega Drive naar een hoger niveau tillen door een groot aantal nieuwe functies te introduceren.

Tails werd geïntroduceerd in dit vervolg, maar dat is niet alles wat Sonic the Hedgehog 2 te bieden heeft, dus hier laten we je met tot 6 curiosa, weinig bekende feiten en easter eggs die je moet weten over deze grote titel van de egel.Laten we naar de video gaan!

6 rariteiten over Sonic the Hedgehog 2

Nou, laten we beginnen met de creatie ervan, want misschien heeft u het over het hoofd gezien, maar bij de ontwikkeling van Sonic the Hedgehog 2 was de medewerking betrokken van Mark Cerny van Sega Technical Institude…. Cerny staat bekend als de hoofdarchitect van de PS4, PS5 en PS Vita.

Als we ons concentreren op het spel zelf, gaat het om de de eerste titel in de saga die de 7 Chaos Emeralds introduceert.. En kijk uit, want je kreeg niet de boodschap om het opnieuw te proberen als je ze niet allemaal wist te verzamelen. Hoewel deze titel bekend staat om iets anders…

Inderdaad, Sonic the Hedgehog 2 was degene die Super Sonic introduceerde, de uiteindelijke vorm van de egel verkregen door het verzamelen van alle smaragden. Het ontwerp van het personage is duidelijk geïnspireerd op de Super Saiyan van Dragon Ball. Vergeet niet dat er 7 smaragden zijn zoals de 7 drakenballen.

En laten we praten over Staartenomdat het personage niet uit het niets is geboren. Voor de ontwikkeling werd een wedstrijd uitgeschreven om hem te vormen. Hieruit werden zijn ontwerp en zijn echte naam onthuld. “Miles Prower” een verwijzing naar “mijl per uur”.[dieSEGAJapannietleukvond

Aan de andere kant bevat het spel verschillende niveaus en afgedankte gebieden. die de geschiedenis zijn ingegaan, zoals Wood Zone of Cyber City Zone. Ken je ze? Over niveaus gesproken, laten we overgaan naar onze zesde nieuwsgierigheid.

In het spel kun je het gewenste niveau kiezen door naar het optiemenu te scrollen – Maak de volgende klankcombinatie met de getallen 19-65-09-17. Dit is niemand minder dan de geboortedatum van Sonic-bedenker Yuji Naka.

Kijk je uit naar een terugkeer naar de klassieke Sonic? Zoals altijd, als je meer wilt weten over geweldige videogames, heb je hier meer belangrijke curiosa over: METAL GEAR SOLID – SILENT HILL, GOD OF WAR van de PS2 en STREET FIGHTER 2, MONKEY ISLAND, GOLDEN AXE of DEAD SPACE.

Je kunt ook kijken naar 6 curiosa over Mega Man, de robotische mythe van Capcom, 6 curiosa over Mass Effect, het grote rollenspel van BioWare of 6 curiosa over The Legend of Zelda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *