The Last of Us aflevering 5: alle verschillen tussen de serie en het originele spel

The Last of Us aflevering 5: alle verschillen tussen de serie en het originele spel

The Last of Us op HBO Max is erg serieus. De verfilming van het legendarische videospel van Naughty Dog blijft fans wegblazen, deze keer met een hoofdstuk 5 dat opnieuw duidelijk maakt hoe goed ze erin geslaagd zijn hun verhaal in een nieuw licht te zetten.

De afgelopen maand hebben we het volgende bekeken alle verschillen die de eerste vier hoofdstukken ons hebben nagelaten. van The Last of Us en vandaag zijn we terug met een nieuwe lading grote veranderingen.

Als je het spel een paar jaar geleden hebt gespeeld en The Last of Us Part 1 nog steeds niet hebt geprobeerd op PS5 of als je gewoon niet kon genieten van het spel in het oorspronkelijke formaat, vrees dan niet, want we zijn hier om je recht te zetten en om je geheugen op te frissen.

Na een inleiding tot de plot van Henry en SamEndure and Survive” sluit deze boog af volgens een vergelijkbare lijn van gebeurtenissen als het spel, maar met interessante verschillen. Hier is de volledige lijst:

De val van F.E.D.R.A. en het Kansas City Verzet

Het hoofdstuk opent met een nieuwe flashback waarin we te zien krijgen de val van F.E.D.R.A. in Kansas City…. het verzet van Kathleen (Melanie Lynskey) bereikt haar doel met bloed en vuur en neemt de controle over de stad over. De regering is gevallen en nu is het tijd om weer op te bouwen. Dit alles wordt niet getoond in het spel.

De situatie omkeren zal gebeuren over een stapel lijken. Kathleen blijkt een meedogenloze en wraakzuchtige leider te zijn. die er niet voor terugschrikt de collaborateurs die hielpen de onderdrukkende militaire controle in stand te houden, ter dood te veroordelen. Dit leidt tot de eerste grote verandering in de serie.

Een nieuwe context voor Henry

Henry krijgt een nieuwe narratieve context in de productie van HBO Max. In het spel, Henry en Sam maken deel uit van een groep overlevenden die door Pittsburgh (hier Kansas City) trekken, maar worden overvallen door jagers.

In plaats daarvan, presenteert de serie Henry als een F.E.D.R.A. medewerker. en degene die Kathleen’s broer verkoopt aan de militaire organisatie. Het personage is resoluut, maar veel minder stoer en zelfverzekerd dan in het spel.

Sam is doof

Zijn broertje, Sam, krijgt ook een zeer belangrijke verandering die tot doel heeft veel meer empathie met hem te creëren. Sam is doof in de serie en is 8 jaar oud. (13 in het spel). Hij heeft nog de onschuld van een kind en zijn broer wil hem koste wat het kost beschermen tegen de meedogenloze wereld waarin ze leven.

Het overleven van de twee wordt in de serie uitgebreider in beeld gebracht. Natuurlijk ligt zijn relatie met Ellie een beetje dichter bij wat we al gezien hebben, maar daar zullen we het een andere keer over hebben…

Kathleen ontwikkelt zich als karakter

Zonder twijfel blijft The Last of Us bewijzen dat dit veel verder gaat dan het einde van de wereld of (besmette) zombies. Kathleen, een nieuw personage dat niet in het spel zat, wordt uitgeroepen tot… een genuanceerde schurk tijdens deze aflevering.

Het verhaal van haar haat voor Henry wordt eindelijk onthuld en dient om ons te laten zien dat de goeden niet zo goed zijn en de slechten niet zo slecht. Vond je haar einde in de serie eerlijk? Melanie Lynskey, de actrice die haar tot leven brengt, moest reageren op kritiek op haar fysieke verschijning.

Overal geïnfecteerd

Ongetwijfeld is het belangrijkste moment van het hoofdstuk ons aangereikt door de confrontatie tussen de geïnfecteerden en de revolutionairen. met Joel, Ellie, Henry en Sam die zich zo goed mogelijk een weg baanden door de indrukwekkende strijd.

Dit was de meest actievolle scène tot nu toe en vertoont weinig gelijkenis met het spel, hoewel het moment met de sluipschutter aardig in de buurt komt. De geïnfecteerden komen uit de tunnels, iets wat in het werk van Naughty Dog niet gebeurde, en na de storm… komt er nog een.

De laatste emotionele klap en Ellie’s reactie

Na de strijd komen onze helden als winnaar uit de strijd, maar degenen die het spel al hebben gespeeld, weten wat er komen gaat. Echter, na het leren dat Sam is geïnfecteerd komen we bij een moment dat we nog niet eerder hadden gezien en dat de onschuld van Ellie en Sam’s relatie illustreert.

Ellie probeert Sam te redden door haar eigen bloed op de beet te smeren. en zeggen dat alles goed komt. De kleine jongen is echter besmet en Henry maakt een eind aan zijn leven en schiet zichzelf vervolgens dood.

Ook hier is er een verschil: Henry geeft Joel niet de schuld (iets wat in het spel gebeurde), maar vraagt zich af wat hij gedaan heeft. Misschien een oppervlakkige verandering, maar toch een die de kijker een emotionele lading geeft.

Wat vond je van deze aflevering? Als je de rest van de veranderingen wilt bekijken, kijk dan gerust naar onze hoofdstuk-voor-hoofdstuk gids voor de verschillen tussen The Last of Us serie op HBO en de videogame.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *