Zo verwijder je een vastgelopen schijf op een PlayStation 5

Zo verwijder je een vastgelopen schijf op een PlayStation 5

Het lijdt geen twijfel dat PS5 een geweldige console is en een aantal stappen vooruit zet ten opzichte van de PS4. We zouden het kunnen hebben over de snelle SSD-schijf, de goedheid van de DualSense-controller of natuurlijk de technische en geluidskracht die Sony’s machine bereikt.

Al deze voordelen maken het echter niet onfeilbaar. Zoals alle consoles kan de PS5 kapot gaan. of kleine storingen veroorzaken. Een van de dingen waar je op moet letten is reinheid.

In de eerste maanden had de PS5 een ernstig probleem met de slaapstand. Bovendien klaagden sommige spelers over crashes en vastlopers. de speldisk blijft steken in de lezer van de PS5.

Mogelijk wordt dit volledig opgelost met de toekomstige PS5 met afneembare lezer. Als je de digitale PS5 hebt, hoef je je geen zorgen te maken over dit probleem. Maar wat als ik de PS5 met een lezer heb?

Dankzij een eenvoudige truc kunt u de zijplaten van uw console demonteren, bij de lezer komen en de schijf zonder grote problemen verwijderen. En geef het een goede schoonmaakbeurt, als dat nodig is.

In dit verslag leggen wij uit hoe de truc om PS5-schijven te verwijderen die vastzitten in het station werkt. Alles wat je nodig hebt is een schroevendraaier en een vlakke ondergrond.

Hoe verwijder je een PS5 schijf die vastzit in de drive:

Waarom wil mijn PS5 console de disc niet uitwerpen?

Stel je voor dat je op een mooie dag met je PS5 aan het spelen bent en plotseling hangt de console. Hij gaat niet aan, reageert op geen enkele knop of actie. En het belangrijkste: we hadden een schijf binnenin, die nu onmogelijk te verwijderen lijkt.

Het is ook mogelijk dat uw PS5-console perfect werkt, maar in voor- en tegenspoed helemaal niet. het station werpt de schijf niet uit. Dit probleem heeft meestal te maken met vuil.

Ten eerste, niet schrikken. Het is een vervelende en ongemakkelijke situatie, maar het kan worden opgelost… en wel op PlayStation 5. heb je niet meer nodig dan een schroevendraaier….

Vroeger was het een ingewikkelder probleem, vooral als je geen ervaring had in deze gevallen. Ik herinner me soortgelijke gevallen op de PS3 of zelfs de PS4, die ingewikkelder te demonteren waren dan een huidige PS5.

Het grote voordeel van PS5 is de structuur die in twee afzonderlijke delen is verdeeld. Enerzijds zijn er de zijplaten (wit van kleur, tenzij je ze gewijzigd hebt)en in het midden is de console zelf (zwart).

Door de bovenplaat te verwijderen, is het heel gemakkelijk om bij het schijfstation van de PS5 te komen, en iedereen die wel eens met zo’n apparaat heeft gespeeld, weet dat het verwijderen van een vastzittende schijf heel eenvoudig is.

Om een schijf te verwijderen alles wat je nodig hebt is een schroevendraaier, en plaats je PlayStation 5 op een gladde ondergrond.. Ja, we gaan de zijplaten van de Sony console verwijderen, dus let op.

Hoe verwijder je een PS5 schijf in eenvoudige stappen.

Het eerste wat u moet weten is dat dit de gemakkelijkste manier is om een vastzittende schijf in de PS5 te verwijderen. Wees u ervan bewust dat deze optie voor u misschien niet werkt, in welk geval u de console (de centrale eenheid) moet demonteren of moet kiezen voor de technische dienst van Sony.

In enkele minuten kunt u uw kostbare fysieke spel herstellen. In wezen is alles wat we gaan doen verwijder de PS5 zijplatenwaardoor de schijfeenheid zichtbaar wordt.

Om dit te doen, gaan we eerst de stekker van de console uit het stopcontact halen en alle kabels verwijderen. Volgende plaats de PS5 op een vlakke ondergrond.

Vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen en de consolebasis verwijderen. Dit zwarte oppervlak wordt gebruikt om het in zowel verticale als horizontale positie vast te zetten.

Nu moet u uw PS5 zo plaatsen dat het PlayStation-logo naar beneden is gericht, zodat de leeseenheid zich links van u bevindt.

Om de zijplaten van de console te verwijderen (voor het geval u niet weet hoe), hoeft u alleen maar het volgende te doen. til de bovenplaat voorzichtig op uit de bovenhoek.afwisselend een opwaartse en neerwaartse beweging. Dit zou geen grote problemen moeten geven.

Zodra u erin slaagt de bovenkap te verwijderen, ziet u een grijs gekleurd stuk met een zwart deksel en vier klinknagels. (hierboven links afgebeeld). Er is de PlayStation 5-lezer, die gemakkelijk toegankelijk is zodra de bovenklep is verwijderd.

Nu komt de belangrijkste stap. Verwijder het zwarte deksel en neem een #1 kruiskopschroevendraaier. of iets dergelijks, en steek het door het blootgelegde gat.

Draai de schroef op de lezer met de klok mee.zonder te veel kracht uit te oefenen. Geleidelijk aan zul je zien hoe de schijf eruit komt. Pak het pas op als je ziet dat het heelhuids uit je PS5 komt.

Zodra u de schijf heeft hersteld, plaats het zwarte lipje op het station en bevestig de zijplaten (of deksels). op je PlayStation 5.

Klaar. Dit is de beste oplossing om een vastzittende schijf op je PS5 te herstellen, en het duurt maar een paar minuten. Het zal geen moeite kosten, vooral als u al weet hoe u de kappen van uw console moet verwijderen. (omdat ze vervangen kunnen worden door themamodellen in andere kleuren).

Als je al onze instructies hebt gevolgd, heb je de schijf al in handen. Natuurlijk kan uw lezer defect zijn en moet u uw console terugsturen. PS5 aan de technische ondersteuning van Sony. Of misschien was het gewoon een eenmalige fout.

Een veelgehoorde mantra is dat men bang is om de PlayStation 5 zijpanelen te demonteren. het is noodzakelijk om dit te doen om uw machine goed schoon te maken.en zelfs om ze te vervangen door andere aangepaste borden.

Is het je gelukt om de vastzittende schijf uit je PS5 te krijgen? Zo ja, dan zijn we erg blij, en zo niet, dan raden we je aan contact op te nemen met de technische ondersteuning van Sony PlayStation, via deze link naar hun officiële website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *