EA Sports FC, de opvolger van FIFA, staat op het punt een exclusieve deal te sluiten met de Engelse Premier League.

EA Sports FC, de opvolger van FIFA, staat op het punt een exclusieve deal te sluiten met de Engelse Premier League.

EA Sports FC wordt vanaf dit jaar de opvolger van FIFA, maar EA is al enkele details aan het afronden. Zij staat bijvoorbeeld op het punt een zakelijke overeenkomst te sluiten met het bedrijf in de Premier voor 488 miljoen pond.

Sky News meldt dat de 20 Premier League clubs vrijdag een vergadering hielden over het nieuwe zesjarige partnerschap met EA Sports – geschat op ongeveer 488 miljoen pond – is bijna gesloten.

Een leidinggevende van de club zei dat het meer dan 80 miljoen pond per jaar zou opbrengen en dus Electronic Arts zou nog steeds de belangrijkste partner van de league zijn.en behoudt ook zijn exclusieve goklicentie.

Deze lucratieve dealverlenging zou meer dan het dubbele waard zijn van de bestaande overeenkomst tussen de twee partijen, maar na de laatste FIFA 23 en FIFA 22 slaat het volgende spel nu al nieuwe wegen in bij het voetbalbedrijf.

Sky Sports News begrijpt dat het deze commerciële kracht is die heeft geholpen om potentiële overlopers te overtuigen dat overwoog om in 2021 toe te treden tot de Europese Super League. dat de Premier League de meest financieel gezonde competitie in het voetbal is.

Hoewel het ook tussen de regels door laat waarom Barcelona, Real Madrid en Juventus nog steeds zo graag doorgaan met de Europese Super League plannen.

FIFA-wereldlogo niet langer op achtergrond met EA Sports op voorpagina

Het nieuws over de aanstaande uitbreiding komt maanden nadat EA en FIFA na 30 jaar de banden hebben verbroken, nieuws dat kwam na een lange tijd van onophoudelijke geruchten.

EA Sports is ook van plan om LaLiga vanaf het seizoen 2023/2024 een naam te geven: de makers van FIFA investeren in de Spaans Primera en Segunda voetbal.

De serie spellen met de naam FIFA wordt hernoemd naar het reeds bekende EA Sports FCmaar de media meldt dat volgens een bron… Premier en EA hebben sinds 1998 zakenrelaties.

Het in New York genoteerde bedrijf, met een marktwaarde van ongeveer 30 miljard dollar, is Premier League senior partner sinds 2016..

Volgens Sky Sports News heeft de Premier League geweigerd commentaar te geven op de zaak, en EA is gecontacteerd voor commentaar maar heeft nog geen teken van commentaar gegeven.

Voor zover bekend EA Sports FC is als opvolger van FIFA dicht bij een deal met de Engelse Premier League op exclusieve basis..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *