Alle verborgen verwijzingen en easter eggs uit The Last of Us aflevering 5 op HBO die gamers geweldig zullen vinden

Alle verborgen verwijzingen en easter eggs uit The Last of Us aflevering 5 op HBO die gamers geweldig zullen vinden

The Last of Us stopt niet op HBO Max. De vijfde aflevering van de serie is een grote hit en heeft veel kijkers verbaasd. Een nieuwe boog sluit zich in de serie en hoewel er belangrijke verschillen zijn, is de trouw aan de plot van het spel nog steeds aanwezig.

“Endure and Survive” was ruw, maar gedurende de beelden hadden we het gevoel The Last of Us Part 1 helemaal opnieuw te beleven. Waarom?

De waarheid is dat producenten Neil Druckmann en Craig Mazin spelers en fans van de oorspronkelijke titel nog steeds hoogachten, en daarom hebben ze een paar parels van wijsheid achtergelaten bij wijze van interessante knipogen en verwijzingen.

En als je aan het eind van de aflevering goed gehuild hebt, helpen we je er wat beter doorheen. het verzamelen van al die paaseieren achtergelaten door de conclusie van Henry en Sam’s plot in HBO Max.

De tunnels en de geschiedenis van Ish

De tunnels waar een groep overlevenden zijn intrek nam in de riolen van Pittsburgh worden in Kansas City op sublieme wijze nagebootst. De graffiti van de kinderen, het speelgoed en de verschillende kamers in deze enclave lijken sterk op wat we in het spel zien.

Zozeer zelfs dat de serie ons laat zien de tekening van “twee beschermers” genaamd Danny en Ishtekens genoemd in de aantekeningen die we vinden bij Joël die deze verwoeste plek verkent.

In feite zit de tekening zelf in het spel. Daarnaast is ook de deur met het kasteel erop getekend naar het spel en zijn er zelfs een doel waar Ellie en Sam voetballen.. In de serie weet Ellie een doelpunt te maken en in het spel niet.

Savage Starlight

Zagen we in hoofdstuk 4 Ellie’s boek met slechte grappen, in dit hoofdstuk maken we kennis met een andere grote hobby van de tiener: het lezen van Savage Starlight strips. Deze comic book saga is een in-game collectible. en Ellie weet alles over dit universum.

In feite gaat het belang van Savage Starlight veel verder dan… The Last of Us Part 1want zelfs in The Last of Us Part 2 wordt naar deze serie verwezen in een flashback tussen Joel en een oudere Ellie… Pak een zakdoekje, je krijgt tranen in je ogen…

Weerstaan en overleven

Precies, uit de Savage Starlight strip komt de naam van de aflevering… en een zin die meerdere malen door de hoofdpersonen in de film wordt genoemd: “Verzet en overleef.”. Dit is het motto van de bovengenoemde strip, maar er is meer aan de hand.

Deze zelfde slogan wordt door Joel in het spel uitgesproken als ze in Pittsburgh zijn als we een van de strips vinden. Nog een geweldige knipoog voor fans die meer betrokken zijn bij het The Last of Us universum.

Sluipschutter niveau

Het sluipschuttersniveau uit het spel is bijna geheel overgenomen in de serie.. Deze aflevering past een van de sequenties aan die de fans zich het meest herinneren, waarbij je eerst de schutter moest uitschakelen en vervolgens je geweer moest gebruiken om de jagers en de golf van geïnfecteerden af te houden.

In feite is het niveau van detail en trouw verbazingwekkend, zoals. in beide werken wordt een zwaar voertuig neergehaald en botst op een huis.. In de serie heeft dit echter een onverwacht en spectaculair gevolg.

Gezwollen en stalkend

Het laatste deel van de aflevering bevat een scène waarin de geïnfecteerden van Kansas City het verzet aanvallen. De menigte geïnfecteerden trekt door en midden in de strijd duikt een van de meest gevreesde vijanden van de spelers op.

Een opgeblazen man verschijnt en de fans herbeleven dat verschrikkelijke moment toen deze opgeblazenheid op ons afkwam en we niets konden doen om het te stoppen. De ongelukkige die de kracht van dit soort infecties ondervindt is Perry (die hij ontmantelt als een Lego).

Dit is de eerste keer dat de toeschouwers een bloat zien, maar dan in het spel, de eerste bijeenkomst vond plaats in Lincolnin Bill’s hoofdstuk. Maar deze aflevering liet ons ook kennismaken met een ander angstaanjagend type geïnfecteerde: de stalker.

Stalkers zijn een overgangsfase tussen een loper en een snapper. Ze zijn snel en erg vervelend, want ze sluipen en vallen snel aan. Een stalker is degene die Kathleen vermoordt. Terzijde, in het hoofdstuk Henry noemt de naam “clicker”.wat zeer merkwaardig is.

Wat vond je van deze aflevering? Nu is het een week wachten op de release van de volgende. Om het allemaal wat draaglijker te maken, kun je alle easter eggs, knipogen en verwijzingen naar de games in aflevering één, twee, drie en vier de revue laten passeren, evenals alle verschillen tussen de serie en het spel tot nu toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *