Metroid Prime Remastered laat de ontwikkelaars van het originele spel in de steek door ze niet op te nemen in de aftiteling

Metroid Prime Remastered laat de ontwikkelaars van het originele spel in de steek door ze niet op te nemen in de aftiteling

Metroid Prime Remastered is nu digitaal verkrijgbaar op Nintendo Switch en komt op 3 maart op de cartridge. Samus’ eerste avontuur vanuit een subjectief oogpunt. weer opduikt op Nintendo’s hybride.

De waarheid is dat Metroid Prime Remastered is alom geprezen door degenen die het al geprobeerd hebben. Het werk dat is gedaan is echt goed in termen van graphics en besturing. Er is zelfs gezegd dat het als een remake moet worden beschouwd.

Een voormalige Retro-ontwikkelaar heeft onlangs het debat beslecht over de vraag of Metroid Prime Remastered inderdaad een remake is. In feite is het vandaag ook tijd om te praten over voormalige ontwikkelaars, als een nieuwe controverse rond het pas uitgebrachte spel.

Een voormalige ontwikkelaar van de originele Metroid Prime voor de Gamecube genaamd Zoid Kirsch heeft opgemerkt dat de credits voor deze Metroid Prime Remastered vermelden niet het team dat aan het originele spel werkte…of het Wii-spel.

De voormalige Retro Studios ingenieur plaatste een klacht op Twitter nadat hij ontdekte dat de namen van zijn collega’s waren verwijderd voor een algemene dankbetuiging… aan allen die het eerste werk van de saga hebben gemaakt. Daar was hij nogal teleurgesteld over.

Hoewel veel studio’s geweldig werk hebben geleverd met de remaster, ben ik teleurgesteld. De Metroid Prime remaster bevat niet de volledige originele aftiteling van het spel. Ik heb met zoveel geweldige mensen aan het spel gewerkt en ieders naam zou op de remaster moeten staan, niet alleen een kaart als deze.

Metroid Prime Remastered en zijn voormalige ontwikkelaars

De kwestie van credits in games is al een paar jaar omstreden. Sommige ontwikkelaars worden uit spellen verwijderd als ze het spel midden in het creatieve proces verlaten. Nu, Metroid Prime Remastered opent een nieuwe meloen.

Hoewel het als zodanig een nieuw spel is, komt een remastering voort uit een origineel spel. Verdienen de ontwikkelaars van die eerste Metroid Prime titel een remastering van het originele spel? Retro Studios om mee te werken aan de remastering ondanks dat hij er niet aan gewerkt heeft?

De overgrote meerderheid van de fans zegt ja, omdat zij degenen waren die vorm gaven aan wat we nu zien. Bent u het daarmee eens? Toch heeft deze voormalige ontwikkelaar het remasteringwerk hoog geprezen. De waarheid is dat hij alles geweldig vond, behalve één detail dat hem direct betrof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *