Hogwarts Legacy verovert het Verenigd Koninkrijk met een historische verkoop van de Harry Potter-saga en verslaat Elden Ring.

Hogwarts Legacy verovert het Verenigd Koninkrijk met een historische verkoop van de Harry Potter-saga en verslaat Elden Ring.

VK wekelijkse verkoop zijn nu bijgewerkt en Hogwarts Legacy is de absolute ster. De titel die zich afspeelt in het Harry Potter-universum heeft zijn “thuis”-titel veroverd door de best verkochte spel van de week en de saga naar een ander niveau brengen.

Zoals gemeld door Games Industry, Hogwarts Legacy is. de grootste release van elk Harry Potter spel. De titel van Avalanche Software is 64% beter verkocht dan het op één na hoogst genoteerde spel, Harry Potter and the Philosopher’s Stone uit 2001.

(embed)https://www.youtube.com/watch?v=XmRb11q2WjY(/embed)

En kijk uit, want de goede resultaten gaan verder dan zijn eigen saga. Hogwarts Legacy overtreft Elden Ring met 80% in eerste weekeen geweldige prestatie gezien de commerciële prestaties van FromSoftware’s spel.

Qua platformen ging 82% van de verkoop van Hogwarts Legacy naar de PS5 en de overige 18% naar de Xbox Series X|S. Natuurlijk wordt geen rekening gehouden met de digitale verkoop, die de kloof tussen de platforms zou kunnen verkleinen.

Hogwarts Legacy daarentegen is alleen uitgebracht op next gen consoles en PC. PS4, Xbox One en Nintendo Switch versies komen nog.. Het is meer dan waarschijnlijk dat het spel enkele weken een topper blijft.

Hogwarts Legacy voert de wekelijkse verkoopranglijst van het Verenigd Koninkrijk aan

  1. Hogwarts Legacy
  2. God of War Ragnarok
  3. FIFA 23
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2
  7. Dead Space
  8. Nintendo Switch Sport
  9. Minecraft (Switch)
  10. New Super Mario Bros U Deluxe

Zoals gezegd is dit niet alleen opgemerkt in het thuisland van de saga en heeft de Hogwarts Legacy-koorts de wereld overspoeld. Zo was de limited edition Dualsense controller in 1 minuut uitverkocht en schoot de PS5-verkoop in Japan een paar dagen geleden omhoog.

En kijk uit, want aan de andere kant, met de controverse tegen J.K. Rowling, hebben we de bundel “trans heksen zijn heksen” met 69 spelletjes die al bijna 80.000 dollar heeft opgebracht als protest tegen Hogwarts Legacy. Geld roept geld op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *