Geruchten over een remaster of remake van Final Fantasy Tactics duiken weer op

Geruchten over een remaster of remake van Final Fantasy Tactics duiken weer op

Final Fantasy is een van de saga’s met de meeste hoofdafleveringen (Final Fantasy 16 komt deze zomer uit), maar er zijn meer dan twee keer zoveel Final Fantasy spin-offs. Een van de best herinnerde is Final Fantasy Tacticsuitgebracht in 1997 voor PlayStation.

Precies, vandaag is een heel bijzondere dag, omdat Final Fantasy Tactics Advance is net 20 jaar oud geworden na zijn release in Japan in 2003.

De saga Final Fantasy is in volle gang, met elk jaar nieuwe spellen die worden aangekondigd en uitgebracht. Niet alleen dat, Square Enix cultiveert ook het tactische rollenspelgenre met spellen als The Diofield Chronicle of Triangle Strategy.

Waarom brengen we Final Fantasy Tactics niet terug? De woorden van een Final Fantasy producer suggereren dat een Tactics remaster slechts een kwestie van tijd is.

Square Enix producer Ichiro Hazama zegt dat “het Tactics team erg druk is.”

Ichiro Hazama is producent bij Square Enix, achter vele delen van de Final Fantasy-serie. Hij is momenteel op tournee om Theatrhythm Final Bar Line te promoten, een andere Final Fantasy spin-off, zij het een muzikale, die deze week uitkomt op Switch en pc.

In een interview met de Franse media Finaland sprak Hazama over de afwezigheid van Final Fantasy Tactics-personages in Theatrhythm. Hij legt uit dat ze, om inhoud van andere spellen op te nemen, moeten praten met het team dat die spellen heeft gemaakt, “om te zien wat voor mogelijkheden ze zouden moeten hebben, hoe ze getoond moeten worden”.

Het Tactisch team heeft het momenteel ongelooflijk druk, ze hebben andere dingen te doen. Ze zijn momenteel sterk betrokken bij een ander project…en ze hebben geen tijd om met ons te praten. Ik denk dat er daarom niet zoveel karakters uit Tactics zijn”..

Het idee van een Final Fantasy Tactics remaster is iets waar Square Enix zelf mee speelt, in een enquête waarin fans wordt gevraagd welke andere games zij graag als remaster van Team Asano (de 2D-HD games zoals Octopath Traveler 2) zouden zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *