Bloober Team, makers van Silent Hill 2 Remake en The Medium, kondigen een nieuw spel aan dat door Draw Distance zal worden ontwikkeld.

Bloober Team, makers van Silent Hill 2 Remake en The Medium, kondigen een nieuw spel aan dat door Draw Distance zal worden ontwikkeld.

De projecten van Bloober Team stapelen zich op. Het lijdt geen twijfel dat de Poolse studio de laatste jaren met sprongen is gegroeid, en het bewijs daarvan is dat ze door Konami zijn uitgekozen om te werken aan Silent Hill 2 Remake, de remake van de horrorklassieker uit 2001.

Ze hebben hun talent al getoond met horrorgames als Layers of Fear (en het vervolg), Observer of The Medium.zonder de opmerkelijke Blair Witchgebaseerd op de beroemde found footage film.

Naast Konami’s veelbelovende AAA werkt Bloober ook aan het derde deel van Layers of Fear, dat een reimagining wordt van de eerste twee games met Unreal Engine 5. Maar wees gewaarschuwd, de studio bereidt ook een nieuwe IP voor.

Eigenlijk hebben we jullie in december al verteld dat Bloober een nieuw spel voorbereidt, maar het is niet hetzelfde project. Nu Bloober Team heeft nog een nieuwe IP onthuld, die al in productie is gegaan..

Bekend als Project MHet nieuwe spel zou later dit jaar kunnen verschijnen naast Layers of Fears (het nieuwe spel in de franchise), terwijl Silent Hill 2 Remake waarschijnlijk in 2024 uitkomt.

Nieuw spel van Bloober Team: Project M

De nieuwe IP van Bloober Team moet zijn favoriete ingrediënt terugbrengen: horror. Voorlopig is er echter weinig bekend over Project M, behalve dat is in ontwikkeling door Draw Distance.

Via zijn officiële Twitter accountBloober Team heeft hun nieuwe spel aangekondigd en onthult dat de titel al een paar jaar in pre-productie is.

We werken aan een nieuw spel! Al meer dan een jaar werkt Bloober Team aan de pre-productie van een titel met de codenaam Project M. Nu gaat het spel de productiefase in, en Draw Distance (makers van de Serial Cleaner-franchise) is gekozen als ontwikkelaar!”.

Zoals u in het communiqué kunt lezen, is deze keer Bloober zal optreden als supervisor en uitgever van het spel.aangezien het project valt onder het personeel van Draw Distance.

U kent deze studio misschien niet, maar het zijn de makers van de Serial Cleaner-saga, Crown of Horns en twee delen van het Vampire: The Masquerade-universum, Coteries of New York en Shadows of New York.

Naast het persbericht zien we een afbeelding, waarvan de monsters lijken op iets uit de ergste nachtmerries van Bloober Team. Zullen ze deel uitmaken van Project M?

Kijk uit, want Bloober bereidt twee onafhankelijke games voor naast alle reeds bevestigde projecten. De ene zal worden uitgegeven door Private Division, en de andere is een samenwerking met Rogue Games die in 2021 werd aangekondigd.

Bloober Team maakt zich op voor een druk 2023 qua releases. Zowel Layers of Fears als dit nieuwe spel van Draw Distance zullen waarschijnlijk dit jaar uitkomen, met Silent Hill 2 Remake en de andere twee projecten die in principe voor 2024 zijn gepland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *