Kratos zou in God of War Ragnarok aan het begin van het spel een andere bestemming krijgen.

Kratos zou in God of War Ragnarok aan het begin van het spel een andere bestemming krijgen.

God of War Ragnarok is het vervolg op God of War voor PS4 en PS5, maar de studio die verantwoordelijk is voor dit nieuwe avontuur onthult dat het eerste gevecht in Kratos in dit vervolg zou heel anders zijn.

De spel door Santa Monica Studio is al enkele maanden te koop en in februari waren er 11 miljoen exemplaren van verkocht, dus veel gamers hebben al genoten van dit spel. vervolg naast Atreus.

Nu heeft de verhalende directeur onthuld dat de Kratos’ eerste grote gevecht in God of War Ragnarok… zou een radicaal ander lot hebben gehad dan wat we nu zien.

Het behoeft geen betoog dat vanaf dit punt enkele belangrijke opmerkingen moeten worden gemaakt. spoilers voor God of War (2018) en God of War Ragnarokdus als je geïnteresseerd bent om ze te spelen, lees dan niet verder.

In gesprek met MinnMax (zoals getranscribeerd door VGC), werd Matt Sophos gevraagd naar de einde van God of War waar hij en Atreus een muurschildering zien die zijn dood voorspelt; wat het open laat dat dit in het vervolg zal gebeuren.

Hoewel deze muur weer te zien is in de begin van RagnarokOp het einde sterft de ooit God of War niet en Sophos wordt gevraagd of er eigenlijk plannen waren om hem te doden in een of ander spel.

Het gevecht met Thor tegen Odin in de videogame markeerde deze datum

We hadden de eerste, allereerste opzet van een schets die we hadden bedacht en die namen we mee (naar regisseur Eric Williams).“, onthulde Sophos zelf.

Blijkbaar, en in feite, in dit eerste ontwerp van de “stierf Kratos in de strijd tegen Thor aan het begin van het spel.“. Daarna ging hij echter nog wat verder met zijn antwoord.

En dan zou hij sterven, maar niet permanent. Wat er ging gebeuren – en het kan me niet schelen, we kunnen het vertellen want het gaat niet meer gebeuren en op dit moment is het totale fictie – Atreus zou hem uit de hel halen.

Maar het zou 20 jaar later zijn: het zou een soort grote tijdsprong zijn. Dus dat was een versie“, merkte hij op.

Maar uiteindelijk, zo legt Sophos uit, was Williams niet bereid die kant op te gaan. Het was een beslissing die volgens Sophos uiteindelijk de juiste was.

Eric zei: “Ik wil dat niet doen, Kratos is te vaak gestorven en teruggekomen en het zou een beetje ‘oh, je zei dat hij ging sterven en oh, je hebt hem net gedood maar hij is teruggekomen’ zijn.“, herinnert hij zich.

“De haak en de opwinding zouden er niet zijn en ik had helemaal gelijk, daarom hield het niet lang stand.” Sophos voegt eraan toe dat het huidige einde van het spel, waar Kratos nog volop in leven is, hielp om een boodschap aan spelers te creëren dat hun het lot niet verzegeld is.

Toen we het verhaal aan het ontwikkelen waren, wisten we dat we wilden dat hij probeerde los te laten en te veranderen.“, legde hij uit. “Wetende dat de Noorse mythologie draait om het lot, profetieën en zo, wilden we zeggen ‘dat is een leugen’, weet je?

Er staat niets geschreven dat niet kan, zolang je bereid bent om veranderingen in je leven aan te brengen ben je niet onderworpen aan het lot. En toen we tot die conclusie kwamen, toen we wisten dat dat het verhaal was dat we wilden vertellen, wisten we dat Kratos niet kon sterven.“.

Aan het eind merkt hij op dat het dan zou zijn als zeggen dat ‘.Kratos niet kon veranderen” en dat is onzin. Het verhaal gaat hand in hand met Sony die bevestigt dat er 32,1 miljoen PS5’s zijn verkocht in december 2022.

In feite verwachten ze dat de nieuwe PS5 model bereik 18 miljoen verkochte consoles in het volgende fiscale jaar en bijna een derde van de gamers die de PS5 regelmatig gebruiken had geen PS4 in bezit.

Zou het leuk zijn geweest als Kratos eindelijk een ander lot had in God of War Ragnarok?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *