Mick Gordon doneert zijn hele Atomic Heart salaris aan humanitaire hulp in Oekraïne

Mick Gordon doneert zijn hele Atomic Heart salaris aan humanitaire hulp in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne is bijna een jaar oud. De 24 februari 2022 De invasie van Rusland in Oekraïne begon, “….”.een beslissing niet van het Russische volk, maar van een autoritair regime dat geen respect heeft voor mensenrechten en waardigheid…”.“, zoals hij zich herinnert Mick Gordon.

Michk Gordon is een beroemde componist van videogames, vooral bekend om zijn muziek in DOOM (en ook om zijn ernstige meningsverschillen met Bethesda).

Op 21 februari komt het spel uit Atomic Hearteen Bioshock-achtige first-person shooter van de Russische studio Mundfish over een parallelle realiteit waarin de USSR geavanceerde robottechnologie ontwikkelt die uit de hand loopt.

Mick Gordon werkte aan Atomic Heart, en heeft besloten om al zijn honoraria voor het spel te doneren aan het Rode Kruis. Australische Rode Kruis, aan een fonds voor humanitaire hulp in Oekraïne, “ter ondersteuning van het volk van Oekraïne dat zijn land heldhaftig verdedigt tegen de agressors…”.“.

Mick Gordon prijst Mundfish, de Russische studio achter Atomic Heart

De Munfish-studio werkt al meer dan vijf jaar aan Atomic Heart, dat oorspronkelijk werd aangekondigd voor PS4, Xbox One en pc, en uiteindelijk ook op PS5 en Xbox X/S Series zal uitkomen. 21 februari.

Een ontwikkelaar van Remedy bekritiseerde hen voor het niet duidelijk maken van hun politieke standpunt over de oorlog, maar Mick Gordon is vol lof over Mundfish.

Werken met Mundfish is een absoluut genot, omdat ze prioriteit geven aan fantasie en artistieke vrijheid, wat duidelijk te zien is in de prachtige art direction van het spel.“.

De unieke esthetiek van het spel, gekoppeld aan mijn muzikale liefde voor synthesizers uit het Sovjettijdperk, bleek een opwindende creatieve kans.“voegt Gordon toe, die niettemin vindt dat het belangrijker is om pro-vredesorganisaties te steunen…en is vereerd dat hij zijn werk heeft gebruikt als middel om de slachtoffers van het conflict te helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *