Epic Games stelt datum vast voor State of Unreal-presentatie op GDC 2023

Epic Games stelt datum vast voor State of Unreal-presentatie op GDC 2023

Epic Gamesde makers van Unreal Engine 5, Fortnite en de Epic Games Store, hebben hun aanwezigheid bevestigd op de GDC 2023 (Game Developers Conference), een videogame-evenement waar ze nieuwe producten zullen presenteren.

Specifiek, op 22 maartom 9:30 uur Pacific Time (18:30 CETSpaanse schiereiland tijd) zal een State of Unrealeen presentatie van een uur waar ze een glimp laten zien van “video game development”.

Epic Games zal praten over nieuwe projecten, hun nieuwe technologie, “en onderweg plezier maken”, in een presentatie die live te volgen is op YouTube en Twitch.

Nieuws van Unreal Engine 5 en Epic Games op GDC 2023

GDC is meestal het grote moment voor Epic Games. Het was op GDC dat ze Unreal Engine 5 aankondigden, hun nieuwe grafische engine, en op de GDC van vorig jaar, in april 2022, kondigden ze de officiële lancering van de engine aan, beschikbaar voor alle ontwikkelaars.

Wat kunnen we verwachten van Epic Games op GDC 2023? Een presentatie die meer gericht is op technologie dan op videogames. Misschien een update over UE5: in het GDC schema van evenementen, plannen ze een praatje met uitleg over “nieuwe tools voor fotorealistische werelden in Unreal Engine 5.2“.

Maar er kunnen verrassingen in petto zijn, waaronder nieuwe games die voortkomen uit samenwerkingsverbanden tussen Epic Games en het Unreal Engine team en andere studio’s. Het was hier vorig jaar dat de nieuwe Tomb Raider werd aangekondigdontwikkeld door Crystal Dynamics op UE5.

Een andere grote studio die zijn eigen engine heeft verlaten ten gunste van de gebruiksvriendelijkere Unreal Engine 5 is CD Projekt RED (een noodzakelijke stap na alle problemen bij de ontwikkeling van Cyberpunk 2077).

En 343 Industries zou volgens de geruchten ook overstappen op Unreal Engine voor zijn komende Halo projecten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *