Prijsverhoging Xbox X Series X|S in Japan kan een voorbode zijn van andere regio’s

Prijsverhoging Xbox X Series X|S in Japan kan een voorbode zijn van andere regio’s

Microsoft heeft besloten de prijs van de Xbox X Series X|S te verhogen met Japantreedt deze nieuwe generatie in de voetsporen van Sony toen PS5 afgelopen augustus een prijsverhoging aankondigde.

Een maand na PlayStation 5 verhoogde met 50% wat het kost.Phil Spencer zelf legde uit waarom ze de prijs van de console niet gingen verhogen.

Hoewel zij op dat exacte moment en tijdstip geen commentaar konden geven op verdere details, was het duidelijk dat als zij de prijs van de machines zouden verhogen, dat veel later zou zijn en niet op dat exacte moment.

Terugkomend op de zaak in kwestie, de twee Microsoft’s volgende generatie consoles gaan in prijs omhoog van 5000 yen; ongeveer 35€ tegen de huidige wisselkoers.

Vanaf 17 februari kost de XSX 59.978 yen en de XSS 37.978 yen.“Dat komt neer op respectievelijk ongeveer 425 en 269 euro.

Zoals we lezen via Famitsu, heeft Microsoft Japan een herziene prijzen voor beide Xbox consoles. Vanaf 17 februari 2023 is de detailhandelsprijs van toepassing en dan zal de werkelijke detailhandelsprijs worden vastgesteld.

Met betrekking tot deze kwestie verklaarde Microsoft Japan: “… .Na een zorgvuldige evaluatie van de marktsituatie in Japan hebben wij besloten de referentieprijs van de Xbox-console in Japan te wijzigen.

Deze prijsherziening treft ook onze klanten en was een moeilijke beslissing, maar we zullen de beste Xbox-ervaring blijven leveren die onze klanten verwachten.“.

Al het tweede merk dat de prijs van zijn console verhoogt.

Nooit eerder werden de kosten van een console jaren na de lancering verhoogd tot de gebruiker, deze trend werd ingeluid door Sony met zijn PlayStation 5 en heeft het gevolgd Microsoft Japan met Xbox X|S-serie.

Ondertussen is Nintendo aan wat het einde van de levenscyclus van de Switch zou kunnen zijn, maar het heeft al zowel actief als passief gezegd dat ”…geen plannen”om zijn prijs te verhogen; voor nu.

Kan er in 2023 nog een prijsstijging komen als deze Xbox-stijging zich over de hele wereld verspreidt? In één maand tijd, Switch gaat 6 jaar in de verkoop zonder een bod onder de RRP.

Voorlopig hoeven we alleen maar Xbox X-serie X|S prijsverhoging in Japan en het zou hetzelfde kunnen zijn in andere regio’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *