Vaarwel, Apex Legends Mobile en Rumbleverse: de twee free-to-play games kondigen de sluiting van hun diensten binnenkort aan

Vaarwel, Apex Legends Mobile en Rumbleverse: de twee free-to-play games kondigen de sluiting van hun diensten binnenkort aan

Veel bedrijven die hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van free-to-play titels worden gedwongen hun spellen te sluiten. De twee nieuwe slachtoffers zijn Apex Legends Mobiel y Rumbleverse door EA/Respawn en Epic Games.

De explosie van gratis te spelen titels en battle royale die we een paar jaar geleden zagen, eist nog steeds slachtoffers, naast Crimesight, een bijzondere “Cluedo” en Konami’s “Among Us”, naast vele andere projecten die niet tot bloei zijn gekomen.

Apex Legends Mobile verdwijnt

In dit geval heeft Apex Legends Mobile, dat nog niet zo lang geleden is uitgebracht, niet zoveel aandacht weten te trekken als de console- en pc-versie, die wel veel populariteit geniet binnen het genre. De Android- en iOS-titel sluit op 1 mei.

In een persbericht hebben EA en Respawn aangekondigd de diensten van Apex Legends Mobile over 90 dagen te sluiten. Het besluit lijkt het gevolg te zijn van een gebrek aan steun voor het spel.

Bij Respawn is het ons doel om spelers games te brengen die constant uitstekend zijn. Na een goede start begon de content pipeline voor Apex Legends Mobile tekort te schieten in termen van kwaliteit, kwantiteit en cadans.

Daarom hebben wij, na maanden van samenwerking met onze ontwikkelingspartner, de gezamenlijke beslissing genomen om ons mobiele spel terug te trekken. Hoewel we teleurgesteld zijn, zijn we trots op het spel dat we hebben uitgebracht, we zijn dankbaar voor de steun van de Apex Legends gemeenschap, en we zijn ervan overtuigd dat dit de juiste beslissing is voor de spelers.

Vanaf 1 mei zal het niet meer mogelijk zijn om Apex Legends Mobile en er worden geen terugbetalingen gedaan voor aankopen in het spel.. Het team wilde duidelijk maken dat de toewijding aan de franchise op consoles en PC onveranderd blijft.

Rumbleverse sluit ook zijn deuren

Aan de andere kant, Rumbleversehet competitieve experiment dat Epic Games enkele maanden geleden lanceerde, lijkt de spelers niet te hebben overtuigd, en het bedrijf heeft aangekondigd dat de servers van het spel op 28 februari worden stilgelegd.

Iron Galaxy Studios en Epic Games moeten helaas meedelen dat seizoen twee het laatste seizoen van Rumbleverse wordt. Dit project was een werk van liefde om een nieuwe ervaring te creëren in een populair en zeer competitief spelgenre.zeiden ze in een nieuwsbrief.

In tegenstelling tot Apex Legends, Rumbleverse zullen spelers die daarvoor kiezen hun geld teruggeven.: Elke speler die geld heeft uitgegeven aan Rumbleverse komt in aanmerking voor terugbetaling van het aan het spel uitgegeven geld. Dit omvat de aankoop van een Rumbleverse Battle Pass of Brawlla Bills op elk platform.

Zoals we al zeiden, de golf van sluitingen houdt niet op. Vorige week vernamen we dat Square Enix in april Dragon Quest The Adventure of Dai: A Hero’s Bond afsluit. Neem gerust een kijkje bij de videogames die je nooit meer zult kunnen spelen. Wat vind jij van het battle royale spin-off fenomeen zoals Apex Legends?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *