Hoe FCSB in Ghencea wil spelen! Mihai Stoica: “Iemand wil echt dat de Roemeense staat aanzienlijke bedragen verliest”

Hoe FCSB in Ghencea wil spelen! Mihai Stoica: “Iemand wil echt dat de Roemeense staat aanzienlijke bedragen verliest”

FCSB wil in Ghencea spelen en heeft opnieuw een officieel verzoek ingediend. Wat is het antwoord van CSA?

Marcel Ciolacu, leider van de PSD, is de politicus die Becali’s team helpt om in het Ghencea stadion te spelen.

Mihai Stoica, algemeen directeur van FCSB, heeft de reactie op het officiële verzoek van zijn team om in Ghencea te mogen spelen bekendgemaakt.

Hoe FCSB in de Ghencea wil spelen! Mihai Stoica: “Iemand wil echt dat de Roemeense staat aanzienlijke bedragen verliest”

Wat Mihai Stoica aankondigde: “Ik stuurde een nieuw verzoek. Ik kreeg een vreemd antwoord. In het eerste deel is het argument dat er geen regels zijn om de wet uit te voeren. Aan het eind wordt ons verteld dat er in februari onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Wat heeft het te maken met het feit dat er geen regels zijn? Iemand heeft waarschijnlijk een vangnet nodig. Iemand slaat tienduizenden euro’s per wedstrijd af. Iemand wil echt dat de Roemeense staat aanzienlijke bedragen verliest. We wachten op de regels, vervolgens op de onderhoudswerkzaamheden die in optimale omstandigheden moeten worden uitgevoerd en… om deze eeuw klaar te zijn.”

Marcel Ciolacu postte eind 2022 op zijn Facebook-pagina:

“We hebben gezien dat de overdreven ego’s van sommige mensen het gebruik van nieuwe sportfaciliteiten, gebouwd door de Roemeense staat, met Roemeens geld, kunnen blokkeren.

In een land waar toch al te weinig kinderen sporten, is het blokkeren van de toegang tot sportinfrastructuur een sabotage van de gezondheid van onze burgers.

Daarom steunde ik het project om het gebruik van sportvelden op schoolpleinen buiten de schooluren mogelijk te maken.

En dit is de reden waarom wij in het vandaag aangenomen wetsvoorstel tot wijziging en aanvulling van de Wet lichamelijke opvoeding en sport een amendement hebben ingediend dat het voor allen die (red. – toegang) willen tot de sportaccommodaties van de staat gemakkelijker maakt. Tot nu toe was het vanwege de bureaucratie praktisch onmogelijk voor iedereen om, uiteraard tegen betaling, toegang te krijgen tot een sportbasis.

De prioriteit is dat iedereen die in georganiseerd verband sport – kinderen, junioren, volwassenen – gemakkelijker gebruik kan maken van een moderne sportbasis.

En ja, ik ben blij dat deze wet ook een einde maakt aan een van de grootste rivaliteiten in het Roemeense voetbal.

Ik denk dat het tijd is dat rivaliteit in Roemenië alleen nog in sportieve termen wordt opgevat, en dat de teams zonder problemen hetzelfde stadion kunnen delen. Als Roma en Lazio of Inter en Milan dat konden, ben ik ervan overtuigd dat Steaua en FCSB dat ook kunnen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *