FCSB verslaat kampioen CFR Cluj en bemoeilijkt de titelberekeningen volledig! Het winnende doelpunt kwam in de 88e minuut

FCSB heeft zondag in de 24e ronde van de Superliga CFR Cluj met 1-0 verslagen. Het was de tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor Cluj.

De wedstrijd in Cluj begon 10 minuten te laat door problemen met de nachtinstallatie in de Dr. Constantin Rădulescu Arena.

Een week na het dramatische verlies in Boekarest tegen Farul Constanța (2-3) won FCSB in Cluj-Napoca met een doelpunt van de Fransman Malcom Edjouma (88), uit een pass van Octavian Popescu.

FCSB heeft hun laatste vijf uitwedstrijden in de Superliga gewonnen. CFR Cluj, die in hun eerste 2023 wedstrijden wisten te winnen., heeft zijn laatste twee thuiswedstrijden verloren, van FC Hermannstadt (2022) en FCSB.

FCSB verslaat kampioenen CFR Cluj en bemoeilijkt de titelberekeningen volledig! Het winnende doelpunt kwam in de 88e minuut

Wat Dan Petrescu zei: “Mijn mening is dat FCSB beter was in de eerste helft, ik hoef het niet te zeggen, iedereen zag het, ze hadden meer kansen, ze waren agressiever. In de tweede helft waren wij het die het spel controleerden, zij kregen geen kansen. Voetbal wordt gespeeld op doelpunten, ik denk dat als het 0-0 was het de juiste uitslag was, maar als zij scoorden betekent het dat zij het verdienden om te winnen, het was een kwaliteitsdoelpunt. Voetbal heeft soms geen zin en dat was altijd zo in de wedstrijden van FCSB.

Het is duidelijk dat we wilden winnen, de doelpuntenfase moet ik beter zien, het was zo koud dat we niets konden zien, we bevroren allemaal, het leek te gemakkelijk om de goal te krijgen.

Het is de eerste keer in mijn trainerscarrière dat het nog nooit zo koud is geweest, als dat het veld en het weer was, hadden we ons beter moeten aanpassen. Ik denk dat als we het doelpunt niet hadden gemaakt we blij waren geweest, ik en de jongens.

We waren zacht, in de tweede helft verrasten ze ons met pressie. Ik dacht niet dat we nog een doelpunt zouden maken, ik had het er op de bank zelfs over dat we aan het eind zouden scoren. Het is duidelijk dat het team een echte doelpuntenmaker mist, dat ziet iedereen”, aldus Dan Petrescu.

Hoe genoot Mihai Pintilii van de overwinning?

Mihai Pintilii prees zijn spelers na de overwinning op CFR Cluj, maar vertelde zijn spelers dat de titel beslist zal worden in de play-offs.

“CFR is een team dat heel goed verdedigt, we hadden grote kansen in de eerste helft! We verdienden de overwinning, we controleerden de wedstrijd. De middenvelders bleven goed op het veld. We kwamen om de 3 punten te halen, we hebben ze… We hebben een zeer moeilijke wedstrijd tegen Voluntari voor de boeg, we nemen elke wedstrijd een voor een. Het zijn 3 punten, daar kwamen we voor. We waren na de wedstrijd die we verloren tegen Farul en het was normaal om na de winst te komen. De play-off beslist over de titel.

En als we verliezen of gelijkspelen, denk ik dat de play-offs alles zullen beslissen. Er zijn nog etappes te gaan, we zullen zien”, zei Mihai Pintilii na de wedstrijd gewonnen door FCSB tegen CFR Cluj, 1-0, in het “Dr. Constantin Rădulescu” stadion.

Hoe zagen de twee teams eruit?

• CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek (Deac 46) – Petrila (Birligea 61), Janga (Yeboah 61), Krasniqi. Coach: Dan Petrescu
  • FCSB: Târnovanu – Sorescu, I. Cristea (Haruț 84), Tamm, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru – Cordea, Compagno (Miculescu 66), Oct.Popescu (Omrani 90+3). Coach: Mihai Pintilii