Dan Petrescu, reactie nadat CFR Cluj de derby tegen FCSB heeft verloren: “Ze maakten een doelpunt uit het niets, gewoon!”

FCSB heeft met 1-0 gewonnen bij CFR Cluj. Malcom Edjouma maakte het late doelpunt. Dan Petrescu, coach van de Ardeleni, vindt dat de derby in een gelijkspel had moeten eindigen.

Het was een keepersduel. Ștefan Târnovanu redde schoten van Ermal Krasniqi (12, 30) en Emmanuel Yeboah (80, 81), en Simone Scuffet blokkeerde duidelijke kansen: Andrei Cordea (15, 31) en Octavian Popescu (51).

Scheidsrechter: Sebastian Colțescu (Boekarest); assistent-scheidsrechters: Daniel Mitruți (Craiova), George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel); vierde official: Andrei Moroiță (Ploiești). Videoscheidsrechter: Sorin Costreie (Buftea); assistent-videoscheidsrechter: Mircea Orbuleț (Boekarest). Waarnemers: Octavian Șovre (Satu Mare) – CCA, Eduard Alexandru (Ploiești) – LPF.

Dan Petrescu, reactie nadat CFR Cluj de derby tegen FCSB heeft verloren

“Het is duidelijk dat ik van streek ben. Een eerste helft waarin FCSB beter was, meer kansen had. Het leek me de wedstrijd tegen Slavia Praag. En ze kwamen op ons af, vielen ons aan, verrasten ons met pressie, en we waren zacht, onherkenbaar. In de rust hebben we wat gepraat en we zagen er goed uit in de tweede helft. Ik herinner me geen kansen van FCSB, maar als wij hem niet in het net legden, maakten zij een doelpunt uit het niets, puur en simpel! Dat is voetbal. We hadden Yeboah alleen met de keeper, als hij de pass aan Deac had gegeven hadden we gewonnen. Het zijn altijd close games met FCSB.

Ik denk dat FCSB beter was in de eerste helft en wij waren beter in de tweede. Een gelijkspel was eerlijk. In de eerste 2023 wedstrijden maakten we geen tegendoelpunt, en nu maken we tegendoelpunten in de 90e minuut. Zijn we nu kwetsbaar? We gaan vooruit. Er zijn nog 16 wedstrijden te spelen, we staan nog steeds bovenaan, maar ik ben me ervan bewust dat een 0-0 ook beter was voor het moreel”, zei Dan Petrescu volgens DigiSport na afloop van CFR Cluj – FCSB.

We hadden kansen, via Yeboah en Krasniqi, maar als je de bal niet in het net legt als je de kans krijgt tegen goede teams… Het is duidelijk dat we een echte doelpuntenmaker missen, dat ziet iedereen – Dan Petrescu