Gheorghe Hagi, weer leider in de Super League! Farul boekt twee opeenvolgende overwinningen in het binnenlands kampioenschap

Gheorghe Hagi, weer leider in de Super League! Farul boekt twee opeenvolgende overwinningen in het binnenlands kampioenschap

Farul Constanta heeft maandag thuis CS Universitatea Craiova met 2-1 verslagen in een wedstrijd van de 24e ronde van de Superleague. Het team gecoacht door Gică Hagi leidt het kampioenschap.

De blauw-witten van de kust openden al snel de score, via Adrian Mazilu (6), bij zijn eerste doelpunt in de eerste klasse. De Constantijnen verdubbelden hun voorsprong via Ionuț Larie (34 – penalty), na een overtreding van doelman Giedrius Arlauskis op Mihai Popescu, hoewel de Litouwer in balbezit was. Dan Nistor (58) scoorde het troostdoelpunt van de bezoekers.

Farul gaat aan de leiding met 51 punten, gevolgd door CFR Cluj met 50 punten en Rapid met 45 punten. Op de 4e plaats staat FCSB met 44 punten en op de 5e plaats Universitatea Craiova met 41 punten.

Gheorghe Hagi, opnieuw leider in de Super League! Farul boekt twee opeenvolgende overwinningen in het binnenlands kampioenschap

“60 minuten speelden we heel goed, daarna zakten we een beetje weg. Ze kwamen met zeer goede veranderingen, toen kwam dat doelpunt dat ons een stap, twee stappen terug liet.

Mazilu speelde omdat Denis Alibec ontbrak, Mazilu is linksvoetig, hij is een goede jongen, ik ben blij voor hem en voor zijn succes.

We staan er graag, op de eerste plaats, we hebben twee belangrijke wedstrijden gewonnen. Er zullen veel goede teams vechten voor de titel.. Het verschil wordt gemaakt door het team dat consistent en in vorm is in de play-offs. De supporters komen, we zullen samen zijn, we zullen de hekken beklimmen, er zal een mooie vlam worden ontstoken in Constanta en we zullen geschiedenis schrijven”, aldus Gheorghe Hagi.

Wat Eugen Neagoe zegt over Univ. Craiova?

“We speelden slecht, dat weet ik, maar het spel breken, zo’n penalty geven, dat heb ik nog niet gezien. We maken de regels, we doen wat we willen. Wat is het nut van blokkeren als hij de bal heeft? De eerste keer gaf de scheidsrechter een overtreding in de aanval. Volgens mij was het een aanvallende overtreding, maar dat doet er niet toe.

Ik weet dat we bescheiden speelden, maar het was 1-0, we hoeven het spel niet te breken, een penalty te geven omdat we dat willen, we maken het goed, we beoordelen zoals we willen. Dat is wat ik denk, het was een overtreding op Arlauskis.

Op VAR geen fouten meer zijn gemaakt? Ik heb duidelijke penalty’s gezien, scheidsrechters gingen naar de VAR en gaven niets. Maar we weten hoe slecht we gespeeld hebben.

We zullen de komende dagen zeker een analyse maken. Eerlijk gezegd zou ik meer spelers hebben gewisseld in de rust. Maar er waren nog 45 minuten over en ik kon niet het hele team veranderen.

Allereerst moeten we onze mentaliteit veranderen, met een attitude komen, veel agressiever op het veld. We gingen er ontspannen in, we dachten dat de bal moeiteloos naar ons toe zou komen. We waren niet voorzichtig, we weten welke fouten we gemaakt hebben.

Niets is nog verloren, er zijn nog zes ronden te gaan in het reguliere seizoen en dan nog tien in de play-offs. Alles kan gebeuren! Het probleem ligt bij ons, we moeten onze houding veranderen”, zei Eugen Neagoe na afloop van de wedstrijd.

Hoe zagen de twee kanten eruit?

  • FARUL: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – Artean, T. Băluță (Doukoure 78), Grameni (Casap 62) – Ad. Mazilu (I. Cojocaru 62), L. Munteanu (Sali 46), V.. Morar (Criciuma 62). Coach: Gheorghe Hagi
  • CS UNIVERSITATEA CRAIOVA: Arlauskis – Martic (Ndong 46), V. Găman (Mateiu 46), Raul Silva, Vătăjelu – Al. Crețu (Koljic 73), Screciu, Nistor – Ișfan (Roguljic 73), Rivaldinho (Markovic 46), A. Ivan. Coach: Eugen Neagoe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *